×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder old_gallery/2233 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

Ljetni susret bogoslova Splitsko-makarske nadbiskupije

[sigplus] Critical error: Image gallery folder old_gallery/2233 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

OvogodiĂ…ˇnji tradicionalni susret bogoslova Splitsko-makarske nadbiskupije odrĂ…ľan je od 21. do 23. kolovoza u marijanskom svetiĂ…ˇtu u Vepricu. Na susretu je uz odgajatelja Borisa VidoviĂ„€ˇa, rektora, Marija BuljeviĂ„€ˇa, vicerektora, i Edvarda Punde, duhovnika KatoliĂ„Ťkoga bogoslovnog fakulteta SveuĂ„ŤiliĂ…ˇta u Splitu, sudjelovao i nadbiskup Marin BariĂ…ˇiĂ„€ˇ. U pozdravu rektor VidoviĂ„€ˇ izrazio je zadovoljstvo susretom na kojem su predstavljeni i novi bogoslovi upisani u prvu godinu Filozofsko-teoloĂ…ˇkog fakulteta. Predstavio je kratko i dokument II. vatikanskog koncila - Presbyterorum ordinis, o odgoju i poslanju sveĂ„€ˇenika, koji bi kao smjernicu i putokaz bogoslovi trebali ugraĂ„€?ivati u vlastiti Ă…ľivot tijekom formacije, te svoj Ă…ľivot suobliĂ„Ťavali Kristu kao idealu vlastitog poslanja. Susret je nastavljen misnim slavljem koje je predvodio nadbiskup BariĂ…ˇiĂ„€ˇ, poslije kojeg je uslijedila zajedniĂ„Ťka molitva krunice.




Drugoga dana susreta nakon jutarnjega misnog slavlja druĂ…ľenje je nastavljeno raftingom na rijeci Cetini a rekreativni dio programa zavrĂ…ˇio je zajedniĂ„Ťkim ruĂ„Ťkom. U veĂ„Ťernjim satima bogoslovi su se susreli s nadbiskupom BariĂ…ˇiĂ„€ˇem te su razmijenili iskustva, poglede i razmiĂ…ˇljanja o prednostima i nedostacima akademskog i bogoslovnog Ă…ľivota. Dan je zavrĂ…ˇio molitvom krunice.


SveĂ„Ťano jutarnju nedjeljno euharistijsko slavlje posljednjega dana susreta predvodio je nadbiskup BariĂ…ˇiĂ„€ˇ, istaknuvĂ…ˇi u homiliji kako je Ă„Ťovjek kao slika BoĂ…ľja koji posjeduje slobodu u vlastitoj naravi kao moĂ„€ˇ osobnog izbora pozvan svakodnevno odluĂ„Ťivati se za Krista kao ljubav. VaĂ…ľnim je istaknuo i drugi model sluĂ…ľenja na koji su pozvani supruĂ…ľnici u braku kroz trajno meĂ„€?usobno razumijevanje i sluĂ…ľenje.

{gallery}old_gallery/2233{/gallery}