Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira novu sezonu Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2020./2021., organizira novu sezonu igranja Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ (KMNL).

„Iako smo svi opterećeni pandemijom COVID-19 te tražimo različite mogućnosti kako organizirati svakidašnji život i posao, u razgovoru s nekim župnicima i mladima, koji su do sada bili uključeni u igranje lige, javlja se želja da i u ovo novo vrijeme, pred izazovom pandemije, nastavimo s igrom. Stoga bi se ovogodišnja KMNL igrala, kao i do sada, na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa (u proljetnom i ljetnom dijelu godine) i u sportskoj dvorani u Solinu (u jesenskom i zimskom dijelu godine), uz sve epidemiološke upute vezane uz pandemiju COVID-19“, najavljuju iz Ureda za pastoral mladih SMN te u nastavku nadodaju:

„Kao i prijašnjih godina, ovisno o epidemiološkim mogućnostima, organizirat ćemo različite susrete poput: misa s nadbiskupom za početak lige, adventska i korizmena duhovna obnova, misa s nadbiskupom za kraj KMNL (Te Deum), odlazak pobjedničke momčadi na nacionalnu završnicu i završni susret s nadbiskupom – dodjela nagrada pobjednicima i najboljim igračima. No o svemu tom ovisit će daljnje okolnosti oko pandemije COVID-19“, zaključuju.

Župne momčadi koje žele sudjelovati u novoj sezoni KMNL trebaju dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1.         Prijaviti župnu momčad od rujna do 2. listopada 2020. u nadbiskupijskom Uredu za pastoral mladih od 9-12 sati.

2.         Momčad može imati 20 prijavljenih igrača u dobi od 16 – 30 godina, tri igrača mogu biti izvan te dobne granice. Igrači moraju biti s područja župe izuzev iznimnih slučajeva.

3.         Ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti ovdje. Župnik je dužan ovjeriti dopis pečatom župe i vlastoručnim potpisom. Na ovaj način garantirate nam kako su momci s popisa članovi Važe župne zajednice, te kako su prikladni za igranje KMNL.

4.         Kopirati osobnu iskaznicu novo prijavljenih igrača i donijeti jednu sliku dotičnog igrača.

5.         Upoznati igrače s pravilnikom o natjecanju i disciplinskim pravilnikom koji je dostupan na našoj web stranici! Preporučujemo voditeljima momčadi, a i župnicima, redovito praćenje objava na našoj web stranici, kako bismo ostvarili što bolju međusobnu suradnju.

6.         Kotizacija za cijelu sezonu 2020./2021. kao i do sada je 3.000,00 kn. Momčadi koje su prošle godine platile puni iznos, a nisu igrali do kraja sezonu zbog COVID-19, naknadno će biti obaviještene o načinu i iznosu uplate za sezonu 2020./2021.

7.         Malonogometno natjecanje počinje u ponedjeljak 5. listopada 2020. na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa. Raspored igranja bit će objavljen na web stranici www.mladisplit.com

8.         Raspored utakmica predviđen je preko tjedna i vikendom kako bi se prilagodili mladima i njihovim obavezama.

9.         Ako epidemiološke mjere budu dozvoljavale, natjecanje se održava na vanjskom terenu u Sjemeništu (u ljetnom i proljetnom dijelu godine), te u sportskoj dvorani u Solinu (u zimskom i jesenskom dijelu godine).

Voditelj KMNL-e je Mladen Jurić.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
I ove godine mladi će ujediniti svoje snage u jedinstvenoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa. Akcija se ...
„Kroz ovu akciju moramo moliti jedni za druge da uistinu u ovoj akademskoj godini naš rad i život bude plodonosan. ...
Početkom listopada započela je nova akademska godina, pa tako i projekti Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za „Sudamja fest“ 2021. godine koji će se ...
Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, inače župni vikar u župi Sv. Spasa na Mejašima, don Josip Ulić na svom YouTube ...
U četvrtak, 1. listopada u 20 sati, održat će se humanitarni koncert za Sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog ...
VIS „Otkrivenje“ je grupa koja djeluje u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru gdje redovito animiraju svete ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2020./2021., organizira novu sezonu igranja ...