Dodjela priznanja najboljim ekipama i igračima KMNL-e "Ivan Pavao II.", Sudamja kupa 2018. i Ministrantske malonogometne lige "Bl. Ivan Merz"

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u četvrtak 14. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, pobjednike 13. sezone Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“, ovogodišnjeg Sudamja kupa i Ministrantske lige Splitsko-makarske nadbiskupije. Tom je prigodom udijelio je odličja, pehare i medalje najboljim momčadima i igračima. Uz nogometaše, trenere i župnike, susretu su prisustvovali i povjerenik za zvanja don Jure Bjeliš, povjerenik za mlade dr. don Mihael Prović, voditelj sportske sekcije Ureda za mlade Mladen Jurić i voditelj Ministrantske lige Duje Gale.

Prvoplasirana ekipa prve lige Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“, treći put za redom, je momčad župe Sv. Josipa iz Dugog Rata. Oni su predstavljali Splitsko-makarsku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici. Drugo mjesto pripalo je momčadi splitske župe Sv. Andrije na Sućidra koja je osvojila i pokal za fair play, dok je treće mjesto osvojila župa Svete Trojice sa splitskog Poljuda. Najbolji strijelac je Josip Cikojević (Kman). Priznanja su dobile i najbolje drugoligaške momčadi. Prvoplasirana momčad je iz splitske župe Sv. Mateja s Ravnih Njiva, drugoplasirana iz župe Sv. Roka iz Jesenice, a treće mjesto zauzela je župa Svih Svetih s Aržana. Najbolji strijelac druge lige je Luka Šarić (Pojišan).

Nagrađeni su i ovogodišnji najbolji natjecatelji Sudamja kupa. Prvo mjesto pripalo je momčadi iz splitske župe Sv. Dominika, drugo mjesto zauzela je župa Sv. Mateja sa Ravnih Njiva, a trećeplasirana ekipa je iz župe Sv. Ante sa Poljuda.

Peharima i medaljama najviše su se radovali najmlađi – sudionici 15. sezone Ministrantske malonogometne lige „Bl. Ivan Merz“. Pobjednici su ministranti splitske župe Gospe od milosrđa sa Žnjana. Drugo mjesto osvojila je splitska župa Sv. Mateja s Ravnih Njiva, a treće mjesto župa Gospe od Otoka iz Solina. Najbolji igrač lige bio je Ivan Pejinović (Ravne Njive), najbolji golman Roko Marin Stojkić (Ravne Njive), a najbolji strijelac Ante Elez (Sućidar).

Prigodnu riječ izrekao je nadbiskup Barišić čestitavši mladima na odličjima zasluženim športskim rezultatom, ali još više požrtvovnošću, koju su uložili kao pojedinci i kao momčad. Spomenuvši kako je toga dana započelo i Svjetsko nogometno prvenstvo koje povezuje cijeli svijet, kazao je kako i ova naša sportska natjecanja također još više povezuju mlade sportaše i sve župe naše Nadbiskupije.

Dobitnicima i svim sudionicima prigodne riječi su uputili dr. don Mihael Prović, don Jure Bjeliš, Duje Gale i Mladen Jurić. Istaknuto je kako lige iz godine u godinu rastu kvalitetom i vidljiv je znatan pomak u lijepom ponašanju na nogometnom terenu. Ono što posebno veseli je sve veća zauzetost u župnom pastoralu i rekordan broj sudionika na, za njih organiziranim, duhovnim obnovama.

Nakon zajedničke fotografije druženje je u dobrom raspoloženju i razgovoru o aktualnom Svjetskom prvenstvu nastavljeno uz osvježenje u vrtu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...