Završetak Ministrantske lige za sezonu 2013/2014.

Ministrantska malonogometna liga (MMNL) ''Bl. Ivan Merz'' doživjela je svoj vrhunac i završetak u subotu 15. ožujka 2014. godine. Ove je godine sudjelovalo 15 župnih ministrantskih ekipa, ukupno njih 200 sa svojim svećenicima, voditeljima i animatorima. Na samoj završnici sudjelovalo je 8 najboljih ekipa, a to su župne ekipe: Kman, Brda, Sirobuja, Mertojak, Veli Varoš, Kaštel Sućurac, Sućidar i Ravne Njive. Završnica se odigrala po ''Kup sistemu'' odigravanja te se tih 8 ekipa susrelo najprije u četvrtfinalu.

 

Ovogodišnji pobjednik, ujedno i podjednik treću godinu za redom, je župa sv. Mateja ap. s Ravnih Njiva. Od njih je u finalu bila lošija ministrantska ekipa iz župe Marije Pomoćnice kršćana s Kmana, koji su osvojili drugo mjesto. Treće mjesto osvojila je ekipa iz župe sv. Križ, Veli Varoš, koji su bili bolji od četvrtoplasirane ekipe iz župe sv. Leopolda B. Mandića, Sirobuja.

 

Sve ekipe i ministranti su dobili medalje i pehare za osvojena mjesta. Također su svi ministranti iz 15 župa dobili osobna priznanja za sudjelovanje u MMNL ove sezone.

 

Ministrantska ekipa iz župe sv. Josipa, Mertojak osvojila je ''Fair play'' pehar za uzorno ponašanje tijekom cijelog natjecanja.

 

Najboljim strijelcem je progalšen ministrant Josip Cikojević iz župe Kman s 20 pogodaka u cijeloj sezoni, dok je najboljim igračem proglašen ministrant Luka Ruščić iz župe Veli Varoš. Destek hizmetiyle yalnızca telefonla değil, aynı zamanda doğrudan web sitesinde otomatik aramayı kullanarak da iletişime geçebileceğinizi dikkate almak mostbet com Cashback: Kaybetseniz bile %10'a varan cashback kazanın.

 

Podjedničkim je ekipama i igračima nagrade i priznanja uručio mr. sc. don Jenko Bulić, ravnatelj nadbiskupskog sjemeništa. Don Jenko se obratio s par riječi pohvale i ohrabrenja svim župnim ekipama te je naveo koliko je važno sudjelovati u MMNL.
Na samom kraju, povjerenik i duhovnik lige don Jure Vrdoljak se zahvalio voditelju MMNL Duji Gale za zalaganje i doprinos u ligi, don Jenku na uručivanju nagrada te svim ministrantima koji su sudjelovali u MMNL ''Bl. Ivan Merz''.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...