Održana 5. večer dobročinitelja za inicijativu "40 dana za život" i udrugu "Hrvatska za život“

5. Večer dobročinitelja za inicijativu "40 dana za život" i udrugu "Hrvatska za život“ održana je u subotu, 11. veljače, u Hotelu President u Solinu.

Prilika je to da se zahvali svim dobročiniteljima koji na različite načine potpomažu borbu za pravo na život sve nerođene djece, ali i da se potaknu novi ljudi da se uključe u ovaj apostolat.

Voditeljica Centra za život Split, Marija Šošić, predstavila je rad Centra za život Split, udruge "Hrvatska za život“ i inicijative "40 dana za život", kao i poznate plodove njihova dosadašnjeg rada. Od 2007., otkako postoji inicijativa „40 dana za život“, do danas, pomoću jednostavnog modela, 3 stupa djelovanja: molitve i posta, miroljubivog bdjenja i osvješćivanja lokalne zajednice o problemu pobačaja, organizirano je 9207 molitvenih kampanja u 64 države svijeta sa milijun sudionika i tako je u posljednji trenutak spašeno od pobačaja gotovo 23 tisuće malih života. Također, 247 radnika u klinikama za pobačaje dali su otkaz, a 132 takve klinike su zatvorene.

U Hrvatskoj inicijativa djeluje od 2014. godine. Započela je prvom korizmenom molitvenom kampanjom u Zagrebu, a sada se proširila na cijelu našu domovinu, u 38 gradova na 40 mjesta bdjenja. Iz molitve pred bolnicama proizašli su mnogi programi koji se provode pod Udrugom Hrvatska za Život: tim za trudnice „Nisi sama“, Centri za život, programi za iscjeljenje rana pobačaja za majke „Oprostom oslobođene“ te za očeve „Iscjeljenje očeva srca“, program o predbračnoj i bračnoj čistoći za mlade „Prava ljubav čeka“, program za supružnike željne djece, projekt „Muževni budite“, portal za muškarcem očeve, mladiće o istinskoj muževnosti, projekt „Krunicom za pobjedu kulture života“, međunarodna konferencija „Život, dakle, biraj“ koja okuplja vodeće pro-life stručnjake iz domovine i svijeta, projekt „Utrka za život“, Jerihonska bdjenja za nerođene, križni putevi, marijanske procesije za život, dokumentarni film „40 dana..“, pro-life pjesme, glazbeni albumi, spotovi, prvi pro-life tromjesečnik u Hrvatskoj „Pohod“ i projekt „Ruža Hrvatska“.

Fotografije: Mladen Ćurić

Okupljeni mogli ćuti i svjedočanstvo gošći iz Vukovara, Lidije Dugan, voditeljice projekta Ruža Hrvatska i provoditeljice programa Oprostom oslobođene, te gđe. Jasminke koja je na ovom programu doživjela oslobođenje i ozdravljenje. Također, predstavile su projekt „Ruža Hrvatska“. Posvjedočila je i jedna majka koja je odustala od pobačaja i bila štićenica Udruge, a danas je evangelizatorica života. Snažno svjedočanstvo izrekla je gđa. Mihaela koja je plod silovanja te je rođena isključivo zato što je u to vrijeme pobačaj bio zakonski zabranjen, a danas živo ispunjen život sa svojih sedmero djece i troje unučadi. Predstavljen je i rad sestrinske udruge iz Međugorja koja u kući Majke Krispine zbrinjava majke, trudnice i njihovu djecu.

Molitvu i nagovor predvodio je don Nikola Šakić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su VIS Signum i Jelena Laća.