Godišnji susret splitske provincije Društva Prijatelja Maloga Isusa

U subotu, 25. svibnja, u marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu, održan je godišnji zajednički susret Društva Prijatelja Maloga Isusa, splitske provincije. Predslavitelj euharistijskog slavlja bio je dr. don Marko Trogrlić, a propovijedao je dr. don Hrvoje Relja. Susret je animirala pročelnica s. Dolores Brkić.

Euharistijsko slavlje svojim je pjevanjem uveličao župni zbor Gospe od Pojišana iz Splita pod dirigentskom palicom gosp. Duška Videke, dok je za orguljama bio gosp. Nikša Lendić. Potresno i snažno svjedočanstvo života iznijeli su Nensi i Patrick Latta. Posebna radost bilo je primanje 20 novih članova u Društvo PMI-a. U euharistijsko slavlje i molitvu krunice uključeni su bili sudionici akcije „Hod za život“, obitelji, svećenici, bolesnici, Crkva, Domovina, pokojni članovi i mladi. Sakupili su i donacije za jednu obitelj, koja je član Društva.

Sudjelovali su Prijatelji Malog Isusa iz tri države: Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. U svom obraćanju s. Dolores je naglasila: „Naše zajedništvo ima smisla jer je Isus taj koji nas okuplja, a Duh Sveti nas čini radosnima. Slavimo prijateljstvo s Malim Isusom u okrilju Majke Božje“. Provincijalna glavarica s. Anemarie Radan, pozdravila je sve prisutne i zahvalila Bogu, prevoditeljima slavlja don Marku, don Hrvoju, fra Boži, upravitelju svetišta don Miji Šurlinu i don Alojziju. Istaknula je marljivi rad Pročelnice s. Dolores oko organizacije, rad i djelovanje sestara s animatorima na terenu i gostima gđi Nensi i Patriku. Posebno je zahvalila pjevačkom zboru Gospe od Pojišana iz Splita u kojem ima i članova Društva PMI-a.

Nakon popričesne molitve uslijedio je obred primanja u Društvo PMI-a. Don Marko je blagoslovio iskaznice, Statute, medaljicu Maloga Isusa i prigodni dar koji su novi članovi primili kao znak pripadnosti Društvu. Nove članove društva, pročelnica je prozivala osobno, te su darove primali iz ruke s. Anemarie, s. Vedrane Krstičević, gđe Zrinke Ančić te animatorica Meri Ribičić i Ankice Kaćunić. U velikoj svečanoj dvorani, predivno svjedočanstvo su izrekli Nansi i Patrika Latta. Zbor sa Pojišana otpjevao je dvije skladbe: „Samo Bog je ljubav moja“ i „Veličaj“.

Sretni i ispunjeni milostima, nakon odjeka u srcu i razgovora, došli su ponovno kod Gospine špilje gdje su molili Gospinu krunicu koju su predvodili PMI-a iz više skupina. Na koncu je s. Vedrana pozdravila sve i prenijela pozdrave od vrhovne glavarice s. Marije Banić, ravnateljice Društva s. Anamarije Kesten te kordinatorice za PMI s. Anđeline Perić. Pročelnica s. Dolores zahvalila je svim Prijateljima Malog Isusa, sestrama i animatorima na zauzetom molitveno – karitativnom djelovanju, te zboru s Pojišana.

Nakon primljenog blagoslova za sretan put, ispunjeni mirom i radošću koji dolazi od Duha Božjega, krenuli su blagoslovljeni natrag svojim domovima.