Nagrada grada Kaštela za životno djelo dodijeljena don Luki Vuci

Prigodom Dana grada Kaštela koji se slavi 4. ožujka, odnosno u spomen na isti datum daleke 852. godine i jednog od najvažnijih povijesnih datuma značajnih za povijest Hrvata, kada je knez Trpimir darovavši crkvicu Svetog Jurja u Putalju splitskoj nadbiskupiji, u pisanoj darovnici izdanoj u Bijaćima po prvi put napisao "knez Hrvata milošću Božjom€ť, odnosno "dux Croatorum iuvatus munere divino€ť, kaštelansko Gradsko vijeće na prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja dodijelilo je zaslužnim pojedincima i udrugama ovogodišnje nagrade Grada. Nagrada za životno djelo uručena je mr. don Luki Vuci i posthumno Anti Grgantovu. Don Luki Vuci nagrada je dodijeljena zbog njegova dugogodišnjeg svećeničkog rada, pružanja nesebične pomoći potrebitima kao i zbog obogaćivanja duhovnog i društvenog života u župi Kaštel Novi.




Usto, Luka Vuco, ističe se u obrazloženju nagrade, zaslužan je za mnoga dobra djela ne samo u pružanju pomoći građanima Kaštela već i kao čovjek koji je gradio crkvu u Rudinama, prateće objekte, dvoranu i dječji vrtić u Rudinama, obnovu Crkve u Kaštel Novom i još mnogo drugog. Skupna nagrada grada Kaštela za 2010. godinu dodijeljena je Družbi sestara služavki Malog Isusa iz Kaštel Kambelovca za 70 godina postojanja te duhovni, odgojni i socijalni doprinos u župi u Kaštel Kambelovcu. Nagrade dobitnicima uručili su gradonačelnik Josip Berket i predsjednik Vijeća Darko Varnica na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada kaštela u petak 4. ožujka u kino dvorani Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. Svim nagrađenima je pripala i novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća kuna.
Središnjoj gradskoj svečanosti prethodilo je polaganje vijenca i paljenjem svijeća pred spomenikom dr. Franje Tuđmana, a zatim i pred veliki križem na Malačkoj.