Obnova framaških obećanja i karitativna akcija u Imotskom

Tijekom večernje svete mise na Drugu nedjelju Došašća u imotskoj župnoj crkvi Sv. Franje svoja framaška obećanja obnovilo je 46 mladića i djevojaka koji su pripadnici bratstva Franjevačke mladeži iz župe Imotski.

Pred mnoštvom mladih, ali i ostalih vjernika svečano misno slavlje predvodio je imotski dekan, gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša. U svojoj propovijedi gvardijan Kutleša istaknuo je kako je Došašće vrijeme duhovne priprave te kako sad kad smo svi duboko zakoračili u početak nove liturgijske godine moramo intenzivno opraštati te prijeći sve prepreke kako bi ljubav zasjala u našim srcima, a ne ljudski interesi.

Pripremu za obnovu obećanja napravio je fra Kristian Stipanović, dugogodišnji duhovni asistent Frame Imotski koji obnaša i dužnost magistra postulanata. Nakon homilije pristupilo se obredu obnove obećanja gdje su framaši obnovili svoja krsna obećanja i odlučili slijediti program Franjevačke mladeži kroz godinu dana posvećujući svoju mladost Kristu i njegovom revnom sljedbeniku sv. Franji Asiškom.

Po završetku misnog slavlja tijekom kojeg je pjevao framaški zbor, gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša čestitao je svima na obnovljenim obećanjima ističući važnost franjevačke karizme u ovoj župi koja se očituje i kroz Framu.

Ovom prigodom izvršena je i prodaja karitativne lutrije koju su pripremili imotski framaši uz Franjevački svjetovni red iz te župe.

Bratstvo Frame Imotski najbrojnije je bratstvo u Splitsko-dubrovačkom području, a ističu se u mnogim liturgijskim, karitativnim i drugim akcijama. Ove godine iz navedene Frame u Franjevačku postulaturu u Imotskom krenula su dva člana: Ivan Đuzel i Jerko Kolovrat.