Proslavljen blagdan "Rane sv. Franje" i dan MB FSR-a Proložac

Stotinjak članova Franjevačkoga svjetovnog reda (FSR) koji su pristigli iz mjesnih bratstava koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Vinjani, Runovići, Zmijavci, Podbablje i Proložac) okupili su se u drevnoj imotskoj župi sv. Mihovila u Prološcu gdje su zajedničkim misnim slavljem i druženjem uveličali blagdan Rana sv. Franje koji se slavi kao zaštitnik mjesnog bratstva FSR-a iz te župe.

Euharistijsko slavlje u prološkoj župnoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela predvodio je umjesto obvezama spriječenog područnog duhovnog asistenta Splitsko-dubrovačkog područja fra Frane Doljanina, imotski župnik, gvardijan i dekan fra Zoran Kutleša uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Antu Madunića inače i duhovnog asistenta FSR-a iz župe Proložac, fra Bruna Pezu, fra Mladena Prolića, župnika i duhovnog asistenta FSR-a u Runovićima, fra Franu Lacu, župnika i duhovnog asistenta FSR-a u Zmijavcima te fra Vinka Gudelja, župnika i duhovnog asistenta FSR-a iz Podbablja.


Tijekom svoje propovijedi svim članovima FSR-a naglasio je kako je zajedništvo bitna spona koja mora povezivati sve kršćane, a na poseban način članove Franjevačkog svjetovnog reda. Kasnije je istaknuo: "To naše zajedništvo očituje se kroz naše brojne susrete časteći zaštitnike pojedinih bratstava gdje svi okupljeni i povezani bratskom ljubavlju slavimo Boga u svim našim župama i mjesnim bratstvima". Istaknuo je i samo važnost FSR-a koji se često ističe i u brojnim karitativnim djelatnostima, a na poseban način ohrabrio je sve članove FSR-a da nastave čvrsti i ponosni biti revni članovi Trećeg reda.
Uvod u svetu misu tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Proložac uz orguljašku pratnju svoje dugogodišnje voditeljice s. Filipe Smoljo bila je Franjevačka krunica koju su predmolili članovi pojedinih bratstava FSR-a te pozdravni govor prološkog župnika fra Ante Madunića koji je istaknuo kako je radostan što predstavnike i mnoge članove bratstava FSR-a može pozdraviti kao domaćin u njegovoj župi te u njihovoj župnoj crkvi Sv. Mihovila. Naglasio je kako je ovaj susret simbolično održan u ovoj crkvi kojega je Sv. Franje posebno častio.
Nakon susreta gostoljubivi domaćini uglavnom članovi FSR-a Proložac na čelu sa svojim župnikom fra Antom Madunićem pripremili su prigodni domjenak u župnoj dvorani.