Započeli susreti „Obitelji i branitelji“

Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije i Djelo Marijino organiziraju ciklus susreta „Obitelji i branitelji“. Susreti će se održavati svake prve subote u mjesecu u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu s početkom u 17 sati, a potom je i sveta misa u 18 sati. Na susretima će sudjelovati VIS Signum i zbor Unica Harmonia.

Prvi susret održao se ove subote, 2. veljače u kapeli Navještenja BDM. Don Boris Vidović, profesor na KBF-u u Splitu, održao je predavanje na temelju evanđelja koje govori o brizi i zabrinutosti (Mt 6, 25-34) „Ne brinite se tjeskobno što ćete jesti i što ćete piti… tražite najprije kraljevstvo i pravednost njegovu a sve ostalo će vam se nadodati“ . Predavač je potaknuo okupljene na razmišljanje kako pretjerana zabrinutost rađa nezdravim odnosima, kako to može biti sputavanje drugoga bilo bračnog druga ili djece. Pretjerana zabrinutost rađa čak i praznovjerjem koje je prisutno, jer ako se mi kao ne brinemo dogodit će se nešto loše. A to je strano kršćanstvu. Predanje u Volju Božju i življenje aspekta traženja najprije kraljevstva Božjega s vjerom da će nam se sve ostalo nadodati, je pomoć kako ne biti pretjerano zabrinuti, već se brinuti onoliko koliko je potrebno.

Na susretu je nazočilo šezdesetak ljudi, a pjevanjem su susret obogatili VIS Signum i Kaštel Lukšića. Svetu misu koja je potom uslijedila pjevanjem je popratio zbor Djela Marijina, Unica Harmonia.