Hodočašće katoličkih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije

Predivni ambijent prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu, i ove godine je ispunio velik broj djece, njihovih roditelja i odgajatelja na četvrtom hodočašću dječjih katoličkih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije održanom u subotu 27. svibnja.

S ovakvim godišnjim okupljanjem započelo se 2014. godine u želji da se, ne samo djecu već i roditelje i odgajatelje, još dublje osvijesti o važnosti vjerskog odgoja najmanjih, ali i da im se približe hrvatske vjerske tradicijske vrijednosti.

Misu zahvalnicu za proteklu odgojnu godinu predvodio je župni vikar Svetišta don Nikola Mikačić koji je u prigodnoj homiliji govorio o ljubavi nebeskog Oca. Pozvao je roditelje da djecu obasipaju pažnjom i ljubavlju umjesto materijalnim dobrima, te da im od malih nogu usade vjeru u Gospodina. „Dragi roditelji i odgajatelji, ugledajte se u svoju djecu. Što od njih možemo naučiti? Često su sebična, razmažena i nemirna, no ima nešto u čemu nas posramljuju. Znaju se vratiti svome roditelju. Kada padnu i kada ih boli, kada su bili zločesti i kada su povrijeđeni, uvijek trče mami i tati. Tu najvažniju lekciju smo mi veliki zaboravili. Kada zgriješimo i padnemo mi bježimo od Oca, umjesto da mu se vratimo. Upravo to je put svetosti, nakon svega trčati Bogu ususret i baciti se u njegov zagrljaj“, istaknuo je don Mikačić i zazvao na okupljene blagoslov Majke Marije.

Nakon misnog slavlja, kojeg je pjevanjem obogatio zbor sastavljen od djece iz različitih vrtića, druženje je nastavljeno igrom.