Trećega dana Tjedna braka svjedočio bračni par Mihaljević

U dvorani samostana Svetišta Gospe od Pojišana u Splitu, prepunoj mladih "framaša" i krizmanika, na trećoj večeri Tjedna braka u utorak, 7. veljače o svom braku i "hodanju" svjedočili su Perina i Pero Mihaljević, mladi bračni par.

Perina, liječnica na pripravničkom stažu u KBC Firule u Splitu i Pero, prof. matematike i informatike iz Sinja, u braku su 3 godine. Izlagali su na temu "Mladi i obitelj" progovorivši o tome kako je njihovom upoznavanju i kršćanskom hodanju bilo važno prijateljstvo, iskren razgovor, zajednička molitva, međusobno poštovanje, sloboda i požrtvovnost. Posebno su istaknuli ljepotu življenja predbračne čistoće što im je pomoglo da se bolje i objektivnije upoznaju te se tako slobodno od bilo kakve navezanosti, zaruče i odluče za sklapanje braka.

Poručili su mladima kako je važno da se odmah u početku veze postavi njen cilj: znati što želimo jedno od drugoga i tako jedno drugo sačuvati od povreda i boli, upoznavajući se kroz razgovore o važnim životnim stavovima, učeći se slušati drugoga. Tako zaljubljenost prerasta u ljubav koja se želi darivati, činiti dobro - činiti najbolje za osobu koju volimo. Naglasili su kako je seksualnost dar u službi ljubavi a ne potiskivanje nagona. Mladić i djevojka se trebaju ljubiti po uzoru na Krista i njegovu ljubav prema Crkvi - davati život.

Potpuno volimo samo ako smo spremni dati sebe (život) ljubljenoj osobi i zato je mjesto potpunog darivanja jedino brak koji "govori jezikom vječnosti". U braku je važno dobro razgovarati, imati vremena jedno za drugo, pažljivo i brižljivo planirati i zajedno donositi odluke, vodeći računa o potrebama drugoga a ne samo o svojima. Mladima su preporučili brak kao nešto prelijepo čega se ne treba bojati i u kojemu su sami iskusili mnoge milosti i blagoslove. A jedan od njih je i dijete koje će im se uskoro roditi. Na kraju je župnik fra Miljenko Vrabec zahvalio mladom paru i  potaknuo sve mladiće i djevojke na hrabrost u kršćanskom hodanju, neizostavnu zajedničku molitvu i susret s Kristom u obiteljima iz koje nam dolazi radost i snaga za sve životne odabire.