×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder old_gallery/2236 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

Nadbiskup Barišić krstio dvoje djece u župnoj crkvi sv. Mihovila u Trilju

[sigplus] Critical error: Image gallery folder old_gallery/2236 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.



Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje u nedjelju 30. kolovoza u Ĺľupi sv. Mihovila ArkanÄ'ela, u Trilju, tijekom kojeg je krstio dvoje djece: Petra, šesto dijete Ivane i Ante Galića, te Ivanu, deveto dijete Damire i Miroslava Lipotića. Ĺ˝upnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas pozdravio je sve nazoÄŤne vjernike te zahvalio nadbiskupu na njegovoj prisutnosti. „ Ova djeca su dar Ĺľupnoj zajednici i dar Crkvi i hrvatskom narodu. U ovoj djeci stoji i budućnost našega hoda i ona vraćaju nadu koja nas obogaćuje“ , rekao je na poÄŤetku misnoga slavlja Ĺľupnik don Stipe Ljubas.




Nakon što je pozdravio roditelje, kumove, obitelji krštenika i sve okupljene vjernike, nadbiskup je kazao da su ovakvi dani prigoda da se svako sjeti svoga krštenja te zahvali Bogu za taj neizmjeran dar.


"Nismo samo stvorenja , nego smo po Isusu Kristu djeca Božja, braća i sestre i svi smo na dugom putu prema Obećanoj zemlji koja nije brda ni doline nego blizina Bogu i jedni drugima i preko koje nas Gospodin želi uvesti u život i budućnost . " Želimo li ući u obećanu zemlju u život ili pod zemlju, jer stižu nam svakodnevno vijesti o zatvaranju škola, odlasku mladih, manje se rađa djece, malo se sklapa brakova, odgađa se život", istaknuo je nadbiskup i dodao da ako želimo biti blizu Gospodinu i s njim graditi budućnost i život onda ga trebamo prihvatiti srcem, životom i svjedočenjem. Iz srca treba izbaciti puno toga što nas udaljava od njega i učiniti ga spremnim sresti se s Gospodinom u njemu. "Samo čovjek koji je dostojan tog imena i koji ima čisto srce za Boga i bližnje može stići u obećanu zemlju, koja je naša budućnost " naglasio je nadbiskup. Gospodin nas prati, na tom putu i daje nam svoju ljubav i sakramentom krštenja i moramo se zapitati hoće li Gospodin imati koga pratiti na tom putu, jer to o nama ovisi, o našoj otvorenosti i opredijeljenosti za život. "Obećane zemlje nema bez života bez srca, bez pravednih zakona kojima se prepoznaje Bog i čovjek", kazao je nadbiskup. U nastavku pozvao je na preispitivanje našeg osobnog odnosa i odnosa društva prema obiteljima s mnogobrojnom djecom. Upitao je jesmo li otvorenog srca spremni pomoći im " jer tu nam je obećana zemlja i budućnost i život". Poručio je kako bi trebali pročistiti srca od prigovaranja, ogovaranja i egoističnih stavova kako bi nas Gospodin mogao pratiti u našem hodu kroz život. Homiliju je završio riječima " poželio bi da na ovim darovanim nam prostorima uvijek bude onih koji će Gospodina slaviti srcem i ustima".


Na kraju misnog slavlja nadbiskup je čestitao roditeljima i ponovio kako je dijete uvijek, a posebno u ovim vremenima kada nas umire više nego što nas se rađa, znak budućnosti, optimizma i nade svima. Obiteljima krštenika udijelio je knjigu, pismo i novčani poticaj, dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece.


{gallery}old_gallery/2236{/gallery}