Edukacija iz prirodnog planiranja obitelji oduševila splitske polaznike

Edukacija o plodnosti muškarca i žene i prirodnom planiranju obitelji održana u Splitu od 1. do 4. travnja 2017. pokazala se iznimno uspješnom i korisnom.

Dvadeset i petero mladih ljudi, zaručnika i bračnih parova, u završnoj su anketi izrazili oduševljenje što im je ovo znanje s kojim do tada nisu bili upoznati prezentirano na, prema njihovim riječima, stručan, zanimljiv, pristupačan, jednostavan i otvoren način. Teoretsko znanje postalo im je razumljivo kroz konkretne primjere raznih ženskih ciklusa. Dojmile su ih se i informacije o negativnim učincima kontracepcije, ne samo u zdravstvenom smislu, već i s obzirom na psihološki i duhovni aspekt bračnog odnosa.

Edukaciju je provela Kristina Pavlović, prof. iz Centra za prirodno planiranje obitelji, ovlaštene stručne organizacije za Billingsovu ovulacijsku metodu za Hrvatsku, u suradnji s Pastoralnim vikarijatom i Uredom za obitelj Splitsko-makarske nadbiskupije.

Poznavanje vlastite plodnosti za svaku je djevojku ili ženu vrlo važan aspekt poznavanja i poštivanja same sebe. Primjenom tog znanja u braku pomoću Billingsove ovulacijske metode može se služiti svaki bračni par, bilo za odgađanje, bilo za postizanje trudnoće. Prirodne metode postizanja trudnoće i liječenja osobito su dragocjene za parove koji žele djecu a imaju poteškoća s plodnošću. Pored toga, one čine ukupni odnos muža i žene kvalitetnijim, boljim i sretnijim.

Polaznici su izrazili želju i potrebu da to što više ljudi sazna i da se ovakve edukacije ponovo organiziraju. Više informacija o Billingsovoj metodi nalazi se na www.ppo.hr, a zainteresirani za individualnu poduku s podučavateljicama u Splitu i za buduće edukacije mogu se javiti na info@ppo.hr.