Krštenje petoga djeteta u obitelji Vuković

Tijekom nedjeljnog misnog slavlja 7. studenoga na 32. nedjelju kroz crkvenu godinu u podbapskoj filijalnoj crkvi Marije Kraljice Hrvata u naselju Grubine, župnik župe Podbablje fra Vinko Gudelj udijelio je sakrament krštenja malenoj Emanueli Vuković koja je peto dijete u obitelji Ante i Anele Vuković.


Osim velikog broja župljana te kume Ane Karin, ovom svečanom činu nazočile su i sestre tek krštene Emanuele: Neda, Ana, Marijana i Tea te ostala rodbina.


Za vrijeme euharistijskog slavlja kršten je i Mario Matković, prvo dijete u svojih roditelja Jurice i Ljubice Matković.


Povodom krštenja župnik fra Vinko Gudelj istaknuo je kako krštenje petog djeteta u obitelji Vuković, te krštenje prvoga u tek nedavno zasnovanoj obitelji Matković daje nadu cijeloj župnoj zajednici da neće izumrijeti nego da će ići dalje. Nakon toga župnik istaknuo je da peto dijete u ovoj obitelji mora biti poticaj i drugim obiteljima da se odluče na brojnije potomstvo za dobrobit svoga mjesta i hrvatskog naroda.


Nakon krštenja pročitano je i pismo potpore koje je uputio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a tom zgodom obitelji su uručeni i prigodni darovi pristigli od oca nadbiskupa.