Proslava Mladenaca uz darivanje djece u Podbablju

Svečanim misnim slavljem i darivanjem najmlađih župljana, župljani Podbablja na posebno svečan način u srijedu, 28. prosinca proslavili su blagdan Nevine dječice odnosno Mladenaca.

Nekadašnja tradicija velikog derneka koji je na blagdan Mladenaca u Podbablju okupljao mnoštvo iz cijele Imotske krajine i susjedne Hercegovine , a čija je iznimna posjećenost inspirirala i poznatog književnika, sina ovoga kraja, Tina Ujevića da ga spomene u svojim djelima, pomalo je isčezla proteklih desetljeća,  ali se posljednjih dvadesetak godina ustalio običaj darivanja djece iz župe.

Svečano bilo je i ove godine kada su vjernici župe Podbablje proslavili blagdan Mladenaca. Svečano euharistijsko slavlje pred prepunom crkvom Sv. Ante u Drumu predvodio je župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić, a tijekom svete mise lijepe božićne pjesme pjevao je Dječji zbor pod ravnanjem Snježane Perkušić uz orguljašku pratnju njihove voditeljice Marele Vrljić. Nakon završetka svete mise sada već po dugogodišnjoj tradiciji sva djeca dobila su prigodni dar za koji se pobrinuo župnik uz pomoć dobročinitelja iz župe, a darovano je više od 300 darova.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...