Sjemeništarci posjetili župu Lumbarda

Sjemeništarci Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu su sa svojim odgojiteljima, don Jurom Bjelišom i don Matom Brečićem, na poziv župnika don Vlade Markića posjetili župu sv. Roka u Lumbardi na otoku Korčuli, od 9. do 11. rujna.

Vjernici župe zajedno sa svojim župnikom su ih lijepo ugostili. Pritom su sjemeništarci posjetili grad Korčulu, pogledali katedralu i  riznicu. Također su posjetili župu Blato, gdje ih je ugostio župnik i dekan don Željko Kovačević, pritom upoznavši ih sa župnom crkvom mjestom i običajima. Potom su posjetili samostan i svetište blažene Marije od Propetoga Petković, gdje su zajedno sa sestrama razgledali i upoznali život naše blaženice te se pomolili pred njenim relikvijama. Dekan don Željko nas je sve počastio ručkom te izrazio iskrenu dobrodošlicu.

U nedjelju 11. rujna sjemeništarci s odgojiteljima su imali u Lumbardi dvije mise gdje su pred vjernicima, a napose mladima, posvjedočili o svom duhovnom pozivu te željeli time potaknuti mlade na promišljane o duhovnom zvanju. Na kraju smo se zahvalili župniku i vjernicima na lijepom gostomprimstvu te ih zamolili da u molitvi ne zanemare i molitvu za nova duhovna zvanja.