Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu

U sklopu 32. redovničkih dana u Splitu, glavnoga godišnjeg okupljanja hrvatskoga redovništva u petak 23. rujna otvorena je izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" akademskoga slikara Ante Mamuše. Izložba je otvorena u Galeriji Fr. Vinko Draganja dominikanskoga samostana u Splitu.
 
Uz autora izložbe u programu su sudjelovali direktorica galerije Laudato Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske redovničke konferencije i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević. Voditeljica programa bila je predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić Tanja Baran. Izložbu su u zajedništvu organizirali Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato, Hrvatska redovnička konferencija, Hrvatska dominikanska provincija i Udruga Dr. Stjepan Kranjčić. Izložba će se moći pogledati do 23. listopada.
 
Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" Ante Mamuše suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autor oblikovao za 8. dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja ove godine. Izložba je sredinom srpnja bila postavljena i u Trogiru, a nakon Splita bit će otvorena 17. siječnja 2017. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, zatim na blagdan zaštitnika umjetnika bl. Angelica 18. veljače 2017. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 11. svibnja 2017. u sv. Mandiću posvećenom samostanu i crkvi u zagrebačkoj Dubravi.
 
Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...