potres 2d

IBAN: HR29 2340 0091 1000 9261 5
Poziv na broj: HR00 29122020
Opis plaćanja: Za stradale u potresu

Skeniranjem koda možete uplatiti 50 kuna (ili iznos po svom izboru) na IBAN Caritasa SMN.

 

Čestitka nadbiskupa Barišića novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru Kutleši

Dragi brate biskupe Dražene, nadbiskupe koadjutore!

Uputivši svoju molbu Svetom Ocu da mi dodjeli nadbiskupa koadjutora, svakodnevno sam je pratio i svojom molitvom. Stoga obradovala me je vijest da je Tebe, biskupe Dražene, papa Franjo dodijelio meni za nadbiskupa koadjutora koji će nastaviti voditi Splitsko-makarsku nadbiskupiju kao moj nasljednik tj. kao nasljednik sv. Dujma zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Drago mi je što je Božja providnost izabrala Tebe za pomoćnika i nasljednika na stolici splitskih nadbiskupa jer Te poznajem kao mladog čovjeka, vrijednog radnika, dobrog svećenika, iskrena i razborita biskupa. Zahvaljujem Ti što si prihvatio imenovanje i što ćeš doći u Split služiti vjernicima ove slavne i drevne Nadbiskupije. Osim što su drevne, naše biskupije na tlu Hrvatske, Split i Poreč baštine i bogato naslijeđe iz prvih kršćanskih vremena, mučenika svetog Dujma i svetog Mavra.

Nadbiskupe Dražene, dolaziš iz Crkve svetog Mavra i Istarskih mučenika u Crkvu svetog Dujma i Solinskih mučenika. Likovi ovih naših svetih zaštitnika i pastira zajedno su prikazani na mozaiku kapele svetog Venancija uz Lateransku baziliku u Rimu.

Dok Ti zahvaljujem, od srca Ti čestitam ovo imenovanje moleći Dobrog Pastira da nas, današnje pastire, primjer i nebeski zagovor svetih zaštitnika prati u našem biskupskom služenju da sve bude na veću slavu Božju i na spasenje braće i sestara.

Radujem se suradnji s Tobom i primam Te otvorena srca.

Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje!

Mons. Marin Barišić, nadbiskup