Započele prijave za hodočašće vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije u Poljsku

Nastavljajući započeti program godišnjih nadbiskupijskih hodočašća, Splitsko-makarska nadbiskupija i ove godine organizira hodočašće u Poljsku u listopadu.

Vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije predvođeni nadbiskupom mons. Marinom Barišićem do sada su hodočastili u Španjolsku, zatim u svetišta Južne Italije, nekoliko puta u Rim i Svetu Zemlju. Ove godine ide se na sjever – prema domovini sv. Ivana Pavla II., čija se dvadeseta godišnjica posjeta Splitu, Solinu i Nadbiskupiji obilježila prošle godine (1998. – 2018.).

Program između ostaloga obuhvaća: Mariazell, Beč, Czestochowa, Krakow i Budimpeštu. Polazak je u ponedjeljak, 7. listopada 2019. god., a povratak u nedjelju 13. listopada 2019.

Kako bi se rasteretili administrativnih i tehničkih poslova oko hodočašća, nadbiskup je pozvao župnike da hodočašće oglase, postave prigodni plakat s programom na vidljivo mjesto i pozovu vjernike da se sami prijave izravno agenciji Ichtis travel koja, nakon prijave, nastavlja sve kontakte s hodočasnicima i čitavu organizaciju.

Prijave se primaju do 15. ožujka 2019. god. Puna cijena hodočašća je 4.380,00 kuna. Raspoloživa mjesta će se popunjavati prema redoslijedu prijava.