Hodočašće katoličkih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije

Crkvu prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu, i ove godine ispunio je velik broj djece, njihovih roditelja i odgajatelja na šestom hodočašću dječjih katoličkih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije održanom u subotu 1. lipnja.

S ovakvim godišnjim okupljanjem započelo se 2014. godine u želji da se, ne samo djecu već i roditelje i odgajatelje, još dublje osvijesti o važnosti vjerskog odgoja najmanjih, ali i da im se približe hrvatske vjerske tradicijske vrijednosti.

Misu zahvalnicu za proteklu odgojnu godinu predvodio je župnik župe Uznesenja BDM – Kaštel Lukšić don Marijo Buljević. Osvrćući se na apostolsku pobudnicu Pape Franje „Amoris Laetitia“, naglasio je „kako je radost ljubavi koja se događa u obiteljima, radost i svjedočanstvo same Crkve“.

Roditeljima je posvjestio kako dijete živi od zdravog odnosa i od zajedništva koje u punini može dobiti samo u svojoj obitelji. „Djeca ne žive od kupovine, nego od odnosa koji je svjedočanstvo ljubavi roditelja. Samo odnos pun ljubavi može djetetu pokazati lice Krista, lice Kraljevstva Božjega koje je ispunjeno odnosom ljubavi trojstvenoga Boga. Nikada se nemojte svađati pred djecom, jer svađe u srcima djece rađaju osjećaje očaja i tjeskobe koji su u suprotnosti s Radosnom vijesti Kraljevstva Božjega. Vi ste djeci prenositelji vjere i zbog toga ste pozvani na svjedočanstvo ljubavi, mira, radosti i zajedništva“.

Ovogodišnje hodočašće organizirao je Dječji vrtić Blagovijest iz Kaštel Starog. Vrtić ima i dvije podružnice, u Sinju i Zadru. Nakon misnog slavlja, kojeg je pjevanjem obogatio zbor sastavljen od djece iz različitih vrtića, susret je nastavljen prigodnim druženjem.