Djecu razveselila predstava „Ružno pače“- 3.NSHKO

U sklopu sedmodnevnog programa Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji srijeda je bila posvećena kulturi. U suradnji s gradom Splitom u splitskom Kazalištu lutaka za svu je djecu izvedena predstava "Ružno pače".

Predstavu su gledali djeca iz Dječjeg doma Maestral, Centra za socijalnu skrb, Dječjeg Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije te Udruge 4+ Cetinskog kraja. Polusatna je predstava razveselila mališane koji su pažljivo pratili predstavu i sudjelovali u njoj pjevanjem, pljeskanjem i imitacijom životinja. „Djeca su mogla istovremeno slušati predstavu, glumce kako prepričavaju priču, slušati glazbu i gledati projekciju na grafoskopu s posebnim efektima“ kazala je majka Livija Rogulj koja je na predstavu stigla s četvero djece.

Ivan Medić, glumac Gradskog kazališta lutaka Split, istaknuo je kako se radi o kultnoj priči Hansa Christiana Andersena. On ju je pisao kao svoju autobiografiju. Djeca su mogla naučiti da bez obzira kakav se izlegao uvijek možeš sve postići. Samo trebaš biti ustrajan i hrabar. „Sretna sam što je došlo do suradnje sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom. Rado smo se odazvali i sretna sam što je ovako uspješno bilo večeras i što su djeca uživala u ovoj bezvremenskoj priči“, zaključila je Marija Tudor, ravnateljica Gradskog kazališta Lutaka.

Program je nastavljen u večernjim satima na prepunom splitskom Sustipanu gdje je u suradnji s gradom Kaštela i njihovom Turističkom zajednicom izvedena predstava „Miljenko i Dobrila“. Dan je zaključen polusatnim koncertom "Transacustica".