Poziv na 3. NSHKO – Sjemeništarci Hrvatske i BiH: „Vidimo se u Splitu i Solinu!“

Splitsko-makarska nadbiskupija domaćin je Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna 2018.

A Splitsko-makarska nadbiskupija bila je domaćin i ovogodišnjeg susreta sjemeništaraca malih sjemeništa, dijecezanskih i redovničkih, iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji se u Splitu održao od 27. do 29. travnja. Na susretu koji se odvija pod geslom "Isus ga pogleda i zavoli..." (usp. Mk 10, 21) okupilo se više od 100 sjemeništaraca i oko 20 njihovih odgojitelja (rektori, vicerektori, duhovnici, prefekti) iz Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba, Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ iz Zadra, Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ iz Travnika, Franjevačkog sjemeništa iz Sinja, Franjevci s Kaptola i sjemeništarci franjevaca konventualaca iz Zagreba.

Svi oni pozivaju hrvatske katoličke obitelji da se svi zajedno okupe na Gospinom otoku slaviti Boga i pokazati koliko je divno odrastati u obitelji.