Svoj obol 3. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji dati će i Grad Kaštela

Splitsko-makarska nadbiskupija, Splitsko-dalmatinska županija, te gradovi Split i Solin domaćini su Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se svečano proslaviti u Splitu i Solinu od 10. do 16. rujna 2018. godine. U ovom tjednu planirani su brojni sadržaji i duhovni programi, a u srijedu 12. rujna bit će upriličena kulturna večer. Za tu prigodu Grad Split je dogovorio s Kazalištem lutaka izvedbu predstave Ružno pače, a u 20 sati na Sustipanu bit će izvedba predstave „Miljenko i Dobrila“ i dodatni kulturni sadržaj s gostovanjem Ive Ivković Ivanišević.

Tim povodom, u srijedu, 20. lipnja održan je radni sastanak voditelja Pododbora za duhovni sadržaj i kulturni program don Mihovila Provića s dogradonačelnicom grada Kaštela Jadrankom Matok Bosančić, direktoricom Turističke zajednice Grada Kaštela Nadom Maršić, producenticom „Miljenka i Dobrile“ Marijanom Vulas i Jelenom Burazin, tajnicom Glavnog organizacijskog odbora za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Predstava Miljenko i Dobrila je napravljena prema romanu Marka pl. Kažotića i po scenariju Dinka Morovića, a režirala i adaptirala ju je Mladenka Gruica. Razgovaralo se o tehničkim stvarima i uvjetima koji se moraju osigurati. Predstavnice grada Kaštela su izrazile zadovoljstvo pozivom i čast prisustvovati programu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Nakon radnog dijela sastanka nadbiskup Marin Barišić se obratio gošćama i zahvalio im na sudjelovanju.