Proslavljen Dan života u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

U povodu proslave Dana života, Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije organiziralo je prigodni program u subotu, 4. veljače u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. U programu su sudjelovali: Dječji zbor „Leopoldice“, dječji vrtić „Brat sunce“ iz Podstrane, dječji vrtić „Rusulica“, kvartet „Harmonia“, dječja folklorna skupina KUD-a Brodosplit, udruge „Anđeli“ i „Obiteljsko obogaćivanje“.

Prvi je nastupio Dječji zbor „Leopoldice“ iz župe sv. Petra u Kaštel Novom. U zboru se okuplja oko 45 djece od vrtičke dobi pa sve do učenika 8. razreda OS. Cilj im je radosnom pjesmom slaviti Boga i zahvaljivati mu za svu ljubav koju nam iskazuje svaki dan. Nastupili su s pjesmom koja govori o tome kako smo dragocjeni i voljeni u pogledu Očeve ljubavi.

Djeca iz Dječjeg vrtića „Rusulica“ s njihovim odgajateljicama Hani Čargo i Lindom Krstičević izvela su recital „Privjesak od zlata“, mali igrokaz "Ježeva molitva" i otplesali pjesmicu "En- ten- tini".

Dječji vrtić „Brat Sunce“ iz Podstrane prošle je godine proslavio 25 godina svoga rada, a osnivačice vrtića su sestre Franjevke od Bezgrešne sa sjedištem u Šibeniku. Pod vodstvom voditeljice vrtića s. Ljilje Stipić i odgojiteljice Mateje Brnić - Levanda a uz pratnju na klavijaturama s. Augustine Vukančić, nastupili su s pjesmom "Vjek hvaljen budi" i otplesali „Splitsko kolo“.

Potom su Ivana i Nikola Bilić Antičević posvjedočili s koliko su ljubavi primali svoju djecu te su predstavili udrugu „Obiteljsko obogaćivanje“ koja pomaže roditeljima u odgoju djece.

Mandolinski kvartet „Harmonia“ pod vodstvom prof. Nikše Ćapina djeluje pri glazbenoj školi „Harmonia“ na Kamenu. U kvartetu sviraju Hrvoje Jakelić - 1. mandolina, Nikša Ćapin - 2. mandolina, Berislav Jakelić - mandola i Frane Madurić – gitara.

Dječja skupina KUD-a „Brodosplit“ pod vodstvom Anite Baras izvela je plesove i pjesme Međimurja te „Ličko kolo“. Članovi Udruge „Anđeli“, koja brine o djeci najtežim invalidima i s teškoćama u razvoju, predstavili su rad Udruge i izložili svoje radove koji su se mogli razgledati u predvorju dvorane. Svi sudionici dobili su zahvalnice za sudjelovanje u proslavi Dana života.