Nadbiskup Barišić na Mejašima krstio petoro djece

U župnoj crkvi Svetog Spasa na Mejašima u Splitu, za vrijeme nedjeljnog prijepodnevnog misnog slavlja 7. prosinca, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić podijelio je sakrament krštenja petoro djece. U suslavlju su bili župnik don Anđelko Dukić i nadbiskupov tajnik don Nikola Mikačić.




Nakon što je pozdravio roditelje, kumove, obitelji krštenika i cijelu župnu zajednicu, nadbiskup je istaknuo da je svako krštenje veliki i milosni dar po kojem ulazimo u dostojanstvo djece Božje. Vedrana i Neven Majić krstili su svoje šesto dijete sina Stipu, Nives i Hrvoje Buljubašić također su krstili svoje šesto dijete sina Bartola, Iris i Željko Dugeč prvo dijete Emu, Ivana i Jurica Tešija prvo dijete Milu Lanu te Ivana i Ante Vidović prvo dijete Gabrijelu. Budući da smo u vremenu adventa, budnosti i iščekivanja nadbiskup je istaknuo kako je ovo vrijeme milost kada trebamo čuti glas Božje riječi koja nas hrabri, kako ne bismo ostali izgubljeni u svojim pustinjama. Potaknuo je roditelje da  budu oni preko kojih će u srca njihove djece doprijeti riječ Božja. Ovo krštenje je događaj ne samo za obitelji nego za župu i Crkvu i zato, istaknuo je nadbiskup Barišić, valja podržavati  i pomagati roditelje u podizanju djece.


Župnik don Anđelko Dukić zahvalio je nadbiskupu što je svojom prisutnošću posvjedočio koliko se Crkva raduje životu, a obiteljima je čestitao na otvorenosti životu, posebno u ovim vremenima kriznim za zdravu kršćansku obitelj. Na kraju misnog slavlja mons. Barišić je čestitao roditeljima, braći i sestrama, bakama i djedovima, rodbini i prijateljima krštenika, ali i čitavoj župnoj zajednici. Obitelji Majić i Buljubašić koje su krstile šesto dijete u obitelji udijelio je knjigu, pismo i novčani poticaj, dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece.