Nadbiskup Barišić krstio tri djeteta na Kamenu u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje u nedjelju 10. kolovoza u župi sv. Mihovila Arkanđela, Kamen-Šine u Splitu, tijekom kojeg je krstio tri djeteta: Katarinu, osmo dijete u obitelji Grgić, Lovru, treće dijete u obitelji Laštre te Antu, drugo dijete u obitelji Bubalo. Župnik o. Branko Zebić pozdravio je sve nazočne vjernike te zahvalio nadbiskupu na njegovoj prisutnosti. Istaknuo je kako je radostan jer nadbiskup često obilazi njihovu župu upravo radi brojnih obitelji koji krste nove članove te kako je to uvijek veliko slavlje, ne samo njihovih obitelji već i župne zajednice i cijele Crkve.

 

 

 

 

Nakon što je pozdravio roditelje, kumove, obitelji krštenika i sve okupljene vjernike, nadbiskup je kazao da su ovakvi dani prigoda da se svako sjeti svoga krštenja te zahvali Bogu za taj neizmjeran dar. "Danas možemo čitati povezanost s Bogom i s bližnjima jer po krštenju postajemo djeca Božja i braća i sestre. Potrebno je u sebi otkriti to bogatstvo i živjeti ga", naglasio je nadbiskup i nadodao da je biti dijete Božje najveće dostojanstvo koje čovjek može imati te da ako to izostavimo iz svoga života izgubili smo svoj temelj. Istaknuo je kako smo odgovorni jedni za druge te da ne možemo pred Gospodina doći sami. "Roditelji, odgovorni ste za svoju djecu. Dijete, ulazeći u našu stvarnost, prvo vidi lice svoje majke i oca, čita njihove osjećaje te tako dobiva svoje prvo i najvažnije životo iskustvo. Kako živite i što jeste utječe na vaše dijete i oblikuje ga. No ne smijemo zaboraviti da i djeca utječu na svoje roditelje. Međusobno se odgajate. Da bi u tome bili uspješni potrebno je svaki dan iznova uputiti se k Gospodinu", kazao je nadbiskup  i upozorio da ne čeznemo za čudom poput Petra koji je od Gospodina tražio da hoda po vodi već da se do Boga dolazi preko običnih, svakodnevnih stvari, poput opraštanja, pomaganja i prihvaćanja drugoga.

 

Na kraju misnog slavlja nadbiskup je čestitao roditeljima i ponovio kako je dijete uvijek, a posebno u ovim vremenima kada nas umire više nego što nas se rađa, znak budućnosti, optimizma i nade svima. Obitelji Grgić udijelio je knjigu, pismo i novčani poticaj, dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece.