Prvo hodočašće katoličkih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije

U subotu 31. svibnja održano je prvo godišnje hodočašće dječjih vrtića Splitsko-makarske nadbiskupije u prasvetište Gospe od Otoka u Solinu. Osam vrtića, djecu, njihove roditelje i odgojitelje ispred crkve dočekao je župnik i upravitelj svetišta don Vinko Sanader koji im je izrazio dobrodošlicu i ukratko prepričao povijest svetišta. Misu zahvalnicu za proteklu odgojnu godinu predvodio je dr. don Edvard Punda.





U prigodnoj homiliji govorio je o Marijinom posjetu Elizabeti. Naglasio je kako je Marija pohitala svojoj rođakinji da s njom podijeli radost, jer nitko ne može sam biti radostan već tu radost, kao i poteškoće, potrebno je dijeliti u susretu s drugima. "Dragi roditelji, danas možete vidjeti da niste sami u odgoju vaše djece, da i drugi roditelji imaju iste brige, ali i da je za vas tu i Crkva koja je majka i koja nas neprestano upućuje na bitno, na vjeru u životu svakog čovjeka", kazao je don Edvard Punda i nadodao kako je i Sveta Obitelj zapravo hodočasnićka obitelj te kako je takvo 'gibanje' potrebno i nama danas, no ne lutanje bez cilja već put u kojem Bog hodi s nama. Osvrćući se na radost malog Ivana Krstitelja dok je još bio u majčinoj utrobi, propovjednik je istaknuo kako je sveti pisac naglasak htio staviti upravo na radost. "Mi nerjetko kao da djeci ne damo da se raduju. Najčešće od nas odraslih čuju da 'nemoj to' i 'ne smiješ to'. Ja vas danas pozivam da ohrabrujete svoju djecu, da im budete potpora, da se svaki dan imaju čemu radovati i da ih, malo po malo, odgajate u vjeri. Odgoj u vjeri zapravo znači da djeca steknu iskustvo da je Bog velik, da je uvijek uz njih i da ih voli, jer ih on zaista voli, htio je za budu začeti i zavolio ih je i prije vas", zaključio je don Edvard Punda.


Pred kraj misnog slavlja, kojeg je pjevanjem obogatio zbor sastavljen od djece iz različitih vrtića, uslijedio je blagoslov obitelji. Druženje je potom nastavljeno igrom.