Nadbiskup Barišić krstio djevojčicu i dječaka

U prepunoj župnoj crkvi - prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, u nedjeljome prijepodnevnom misnom slavlju koje je 3. studenoga u suslavlju sa solinskim župnikom i upraviteljem svetišta don Vinkom Sanaderom predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, kršteno je dvoje djece, malena Mihaela, peta kći u obitelji Mratović, i mali David, prvo dijete Mate i Katice Filipović.




Nakon što je pozdravio roditelje, kumove, obitelji krštenika i sve okupljene vjernike, nadbiskup je istaknuo da je svako krštenje važan događaj za Crkvu. Osvrnuvši se na evanđelje, nadbiskup je u središte svoje homilije stavio Gospodinov susret s nadcarinikom Zakejom u Jerihonu koji je Zakeju promijenio život. "Zakej se popeo na stablo jer je imao potrebu i želju vidjeti Isusa. No još je veća želja u Isusu. On želi susresti Zakeja", kazao je nadbiskup i nadodao kako Isus ne želi da budemo po visokim granama oko njega već nas želi približiti k sebi, želi s nama razgovarati i boraviti u našoj kući. Nadbiskup je govorio i o važnosti obitelji i rađanja djece koja su bogatstvo za cijelo društvo, koje taj dar novog života, nažalost ne cijeni niti podupire. "Dragi roditelji, mala Mihaela i David nisu samo vaši. Vi najviše ulažete u njihov odgoj, njihovo zdravlje i svakodnevnicu, ulažite puno ljubavi i brige. No odgajate ih za cijelo društvo i zajednicu, da ondje gdje stasaju budu blagoslov za sve, zahvaljujući vama", kazao je nadbiskup i zaželio da u sve domove, srca i živote uđe Gospodin i svima da snage da u rastu u prisutnosti Njegove ljubavi.
Župnik don Vinko Sanader zahvalio je nadbiskupu na njegovoj prisutnosti. Na kraju misnog slavlja nadbiskup je čestitao obiteljima te im zahvalio što su otvoreni životu, a posebnu čestitku uputio je bakama i djedovima koji imaju važnu ulogu u životu djeteta. Obitelji Mratović udijelio je knjigu, pismo i novčani poticaj, dar kojim splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece. Miho i Ljubica Mratović, osim male Mihaele imaju još četiri kćeri: Lukreciju, Katarinu, Barbaru i Margaritu.