Nadbiskup Barišić krstio dva dječaka

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje u nedjelju 20. listopada u župi sv. Mihovila Arkanđela, Kamen-Šine u Splitu, tijekom kojeg je krstio dva dječaka, Josipa Gabrijela, četvrto dijete u obitelji Biuk i Luku Leopolda, peto dijete u obitelji Jurčević. Župnik o. Branko Zebić pozdravio je roditelje, kumove, prijatelje i sve nazočne vjernike te zahvalio nadbiskupu na njegovoj prisutnosti. Istaknuo je kako ovakva slavlja u njihovoj župi nisu rijetkost što je dokaz da je župa radosna i živa, i ono najbitnije, da ima budućnost.




U svojoj homiliji nadbiskup se osvrnuo na Evanđelje koje govori o molitvi, vrlo važnom segmentu vjere. Kazao je, kako su naše molitve uglavnom sebične i teže ispunjenju vlastitih potreba, stoga se često možemo pitati zašto Gospodin moje molitve odbija. "On čeka da sazorimo, da uvidimo svoj život malo dublje i da se potrudimo izgraditi odnos s Njim koji će se temeljiti i rasti u ljubavi, povjerenju i dijalogu", pojasnio je nadbiskup i nadodao kako Bog ostaje vjeran svojim obećanjima ali ne ispunjava sve naše zahtjeve već samo ono što je korisno za nas, i dobro da je tako. Spomenuo je i trenutno stanje u Hrvatskoj u kojoj se sve više govori da je potrebno uvoziti radnu snagu jer nam nedostaje ljudi. "Nedostaje nam života. Više nas umire nego se rađa. Nema života jer nema povjerenja u život i nema vjere, a to dvoje jako je povezano. Potrebno je stvarati ozračje povjerenja u život, biti otvoreni životu i podržati ga na svim razinama, u svakoj obitelji ali i u cijelom društvu", zaključio je nadbiskup i zazvao Božji blagoslov na dječake koje je krstio danas, ali i na svu djecu koja su budućnost naše domovine i Crkve.


Na kraju misnog slavlja nadbiskup je čestitao roditeljima te im zahvalio što su otvoreni životu, a u čestitku je uključio i bake i djedove koji su ponekad prvi misionari vjere  svojim unucima. Obiteljima je udijelio dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece, knjigu, pismo i novčani poticaj.