Zmijavci: Krštennje petoga i šestog djeteta te proslava Prve svete Pričesti

Za vrijeme svečanog misnog slavlja na 2. uskrsnu nedjelju, dana 1. svibnja u zmijavačkoj župnoj crkvi Svih Svetih, upriličeno je krštenje dvoje djece na kojem su sakrament krštenja od strane župnika fra Frane Lace primili maleni Josip Milas koji je šesto dijete u obitelji svojih roditelja Ante i Nade r. Ćapin, te Petar Šuto peto dijete Domagoja i Ivane r. Karin.

Budući da je za vrijeme istog euharistijskog slavlja obilježena Prva sveta Pričest u ovoj župi tijekom koje je pričešćeno 29 djece, obitelji novokrštenih imali su razloga za dvostruko slavlje budući da su tom zgodom pričešćena brat i sestra od tek krštenih dječaka.


Tijekom svete mise  koja je bila oplemenjena prigodnim i skladnim recitacijama prvopričesnika koje su za ovu zgodu pripremili s. Jasna Kasalo i župnik, koncelebrirali su i fra Marko Babić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu te fra Mijo Šabić koji obnaša dužnost duhovnika u sjemeništu u Sinju.
Po završetku mise svima se zahvalio župnik fra Frano Laco istaknuvši kako je ovo bio doista poseban dan za njegovu župu te je čestitao roditeljima na njihovoj hrabrosti što su se odlučili uključiti  u demografsku obnovu Hrvatske.
Ovom prigodom župnik pročitao je i prigodno pismo podrške splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića te im uručio prigodni novčani prilog pristigao od samog nadbiskupa.