Proslavljen sveti Martin u Kotišini pokraj Makarske

U četvrtak, 11. studenog, svečano je u Kotišini pokraj Makarske proslavljen blagdan sv. Martina. Misno slavlje u crkvi sv. Martina predvodio je don Pavao Banić, župnik župe svetoga Marka i župe Makar-Kotišina.

Proslavljen sv. Martin u Vranjicu

Po dugogodišnjoj tradiciji, u Vranjicu je u četvrtak 11. studenoga obilježen zaštitnik Župe sv. Martin svečanim euharistijskim slavljima. Svečanoj jutarnjoj misi prethodila je molitva pred spomen-obilježjem vranjičkih župnika i mučenika don Radovana Jerkovića i don Ante Braškića. Misu je predvodio upravitelj svetišta Gospe od Otoka don Ante Čotić u koncelebraciji sa župnikom Župe sv...

Proslava Sv. Huberta u Župi Sv. Nikole - Otrić-Struge

U subotu 6. studenoga 2021. lovci Lovačke udruge „Jarebica“ proslavili su dan svoga sveca zaštitnika Sv. Huberta. Inače se spomendan Sv. Huberta slavi 3.studenoga, no ovaj put slavlje je prebačeno na subotu 6. studenoga tako da se vjernici u što većem broju mogu okupiti na slavlje. Ova proslava posebna je po tome što su lovci, na poticaj i podršku prijašnjeg župnika don Domagoja Jelače...

Trogir: Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. i posveta nove crkve

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je na blagdan sv. Ivana Pavla II., u petak 22. listopada, svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je posvetio novoizgrađenu crkvu koja nosi ime toga svetoga pape u župi Gospe od Anđela u Trogiru. Za ovu prigodu iz Poljske su donesene relikvije sv. Ivana Pavla II. koje župi ostaju za trajno štovanje.

Na Visokoj proslavljen blagdan sv. Ivana Pavla II.

Župa Presvetog Srca Isusova u petak 22. listopada svečanim misnim slavljem koje je predvodio don Stipan Šurlin, župnik Župe sv. Andrije, ap. Sućidar, u suslavlju s župnikom don Božom Plazibatom proslavila je blagdan svog suzaštinika svetog Ivana Pavla II.

Blagdan sv. Luke proslavljen u Baćini

Ispred crkve Sv. Luke evanđelista u Baćini, koja ove godine slavi 400. obljetnicu od prvog spomena, misno slavlje na svečev blagdan u ponedjeljak 18. listopada predvodio je prof. dr. don Ivan Kešina.

Slavlje početka Sinodalnog hoda za Splitsko-makarsku nadbiskupiju

Nakon što je papa Franjo u Rimu 9. i 10. listopada otvorio Sinodalni hod priprave za XVI. generalnu Sinodu koja će se održati 2023. godine na temu „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“, 16. listopada su se tom putu Kristove Crkve pridružile sve biskupije svijeta, pa tako i naša Splitsko-makarska nadbiskupija.