Proslavljena svetkovina sv. Josipa u Dugom Ratu

U župi sv. Josipa u Dugom Ratu svečano je proslavljena svetkovina sv. Josipa, zaštitnika župe i Općine Dugi Rat. Na samu svetkovinu, u petak 19. ožujka, središnje misno slavlje u crkvi sv. Josipa predvodio je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. U suslavlju su bili župnik don Božo Ćubelić i don Mate Čulić, omiški dekan i prvi župnik župe svetog Josipa...

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku proslavila svoga zaštitnika sv. Josipa

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku svečano je 19. ožujka proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika misnim slavljem koje je u župnoj crkvi predvodio fra Ante Udovičić, župnik župe Gospe od Zdravlja u Splitu i katedralni dekan. U koncelebraciji je bio župnik don Vjenceslav Kujundžić, koji je uputio riječi pozdrava na početku misnoga slavlja.

Župa Svetih solinskih mučenika priredila korizmenu duhovnu obnovu za sv. Josipa

Blagdan svetog Josipa župljani Svetih solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu ove su godine obilježili na uistinu poseban način, naime, u čast svetog Josipa župnik don Ante Matešan priredio je korizmenu duhovnu obnovu koju je predvidio don Tomislav Bašić, upravitelj Svećeničkoga doma i ekonom Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

Blagoslov kipa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama

U filijalnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama, župe sv. Petra ap. Kaštel Novi, u nedjelju 14. veljače župnik don Darijo Čorić blagoslovio je kip sv. Leopolda Bogdana Mandića koji je postavljen ispred crkve.

Stepinčevo na Trsteniku u Splitu 2021.

Župa sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu proslavila je suzaštitnika župe Bl. Alozija Stepinca u srijedu 10. veljače središnjim misnim slavljem koje je predvodio prof. dr. don Marko Trogrlić, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. U koncelebraciji su bili: župnik don Ivan Simunić i prof. dr. don Hrvoje Relja.

Blagdan Gospe od 'mlika' – Kandelora

U župi Sv. Jakova apostola u Trogiru proslavljen je 2. veljače  2021., blagdan Gospe od 'mlika' – Kandelora (Svijećnica) u ranoromaničkoj crkvi Gospe kraj mora koja je starim Trogiranima poznatija pod imenom  Gospa od mlika. Svečanoj svetoj misi prethodila je molitva krunice i blagoslov svijeća i majki, posebno dojilje i trudnice. Uobičajena procesija izostala je zbog...