Biblijska grupa u Ninčevićima

Nalazimo se u uistinu teškim vremenima kada je vjernicima Riječ Božja više nego potrebna, ona im pruža utjehu i daje im snagu da se suoče s izazovima svakodnevice. Upravo s tom mišlju u župi Solinskih mučenika u Ninčevićima formirana je Biblijska grupa koja se jednom tjedno sastaje u župnoj crkvi i to srijedom u 20:15 sati.

Na prvom susretu grupe gostovao je fra Domagoj Runje. On je okupljene na interesantan i jedinstven način uveo u Bibliju, u njeno objašnjenje i u objašnjenje značenja same riječi Biblija. Fra Domagoj je jednostavnim i zanimljivim riječima tumačio početak Biblije - knjigu Postanka, od stvaranja svijeta, stvaranja čovjeka, pa dalje preko Abrahama, Jakova, Mojsija, Proroka do Evanđelja i Poslanica te na kraju do knjige Otkrivenja.
Zatim je u kratkim crtama objasnio raspored i redoslijed nedjeljnih čitanja, a na kraju je pokazavši okupljenima kako se čita Biblija naglasio da se čitajući Bibliju čovjek otvara djelovanju Duha Svetoga.

Župnik don Ante Matešan nada se kako će ova okupljanja srijedom uistinu zaživjeti jer će jednom mjesečno u sklopu ovog okupljanja biti organizirana i duhovna obnova s prilikom za ispovijed te će nastojati barem jednom mjesečno dovesti i zanimljive predavače koji će ovaj susret vjernika dodatno obogatiti.