Volonteri Centra za život u Splitu kuhali večeru za beskućnike

Volonteri Centra za život u Splitu, zajedno s majkama štićenicama inicijative 40 dana za život, odnosno udruge Hrvatska za život, pod kojom Centar djeluje, kuhali su 23. prosinca večeru za beskućnike grada Splita.

„Kako je ova godina po svemu drugačija od dosadašnjih, tako smo odlučili tradicionalni domjenak koji svake godine priređujemo za naše volontere, majke, suradnike i dobročinitelje, upriličiti drugačije, a pri tom učiniti dobro djelo. Tako smo se uoči Božića priključili plemenitoj akciji 'O la la 366 večera' koja vodi brigu o tome da svaki dan beskućnici, koji su smješteni u prihvatilištu o kojem skrbi udruga MoSt u Splitu, imaju jedan topli obrok. Akciji su se odazvale i naše mame koje su prošle kroz udrugu Hrvatska za život, te u zajedništvu s našim volonterima, kuhale povrće, pekle meso i kolače“, kazala nam je Marija Šošić, voditeljica Centra koji djeluje 6 mjeseci u gradu pod Marjanom.

Fotogalerija: Centar za život

Budući da epidemiološke mjere ne dopuštaju veća okupljanja, volonteri, dobročinitelji i majke koje su se uključili u akciju su se izmjenjivali u prostoru Centra za život, dostavljali potrebne namirnice, donosili voće, kolače.. i pomagali u prenošenju hrane do prihvatilišta u Gundulićevoj ulici. Svatko je dao svoj doprinos prema svojim mogućnostima.

Svi sudionici redom svjedoče da im je to najljepše druženje i svakako bi moglo postati dio Božićne tradicije, ističe gospođa Šošić te dodaje: „Doma smo došli radosno umorni, a obogaćeni zajedništvom i ispunjeni jer ljubav uvijek raste samo onda kad je dijelimo drugima. To i jest smisao Božića, donijeti drugome radost, ljubav, dati mu do znanja da je važan i da njegovo postojanje nije prošlo nezapaženo našem srcu. A ono što izvire iz srca mora se očitovati na van. Radosni smo što smo ovom gestom mogli pridonijeti istinskom smislu Božića, donijeti radost i barem malo svjetla onima na margini društva. Upravo oni koji su odbačeni i jesu najbliži jaslama. Kako naša nerođena braća i sestre, koji su najsiromašniji članovi društva, bez ikakvih prava i zaštite, za koje kroz našu udrugu skrbimo, tako i naša braća beskućnici. Želim nam svima da naša srca budu jasle!“