Proslava sv. Nikole Tavelića u Vinjanima

 

Blagdan sv. Nikole Tavelića, suzaštitnika župe Vinjani i naslovnika crkve u Vinjanima Donjim svečano će se proslaviti i ove godine na svečev blagdan 14. studenoga.

Središnje misno slavlje na svečev blagdan u utorak 14. studenoga s početom u 16 sati predvodit će fra Nedjeljko Čarapić, župnik u Podbablju, a prije svete mise prethodit će tradicionalna procesija kroz crkveno dvorište. Istog dana u jutarnjim satima s početkom u 10:30 sati služit će se sveta misa.

Za blagdan svoga sužaštitnika vjernici će se pripremati misama trodnevnicama koje počinju u subotu 11.studenoga kada su u 15:30 sati predviđene molitve na čast sv. Nikole Tavelića te prigoda za ispovijed, a u 16 sati sveta misa s propovijedi na kojoj će biti organizirana duhovna priprava za ovogodišnje prvopričesnike, krizmanike i njihove roditelje. Dan iza, u nedjelju 12.studenoga služit će se redovita sv. misa u 10:30 sati, a nakon nje nastupit će VIS "Darovih Duha" iz Splita.

Na uočnicu blagdana u ponedjeljak 13. studenoga,mjesno bratsvo OFS-a Vinjani proslavit će svoj dan, a na svetoj misi u 16 sati, uz ostale vjernike, okupit će se članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Imotskog, Podbablja, Prološca, Runovića, Vinjana i Zmijavaca.