Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Relikvija sv. Franje u samostanu na Obali u Splitu

 

Povodom osamstote obljetnice kako je sv. Franjo primio stigme, svečeva relikvija dolazi iz Asiza u Hrvatsku. U splitskom samostanu sv. Frane na Obali boravit će dva dana, u ponedjeljak, 30. rujna i utorak 1. listopada.

Svečani dolazak relikvija biti će u ponedjeljak u 18.20 sati. Slijedi molitva Večernje, a nakon toga euharistijsko slavlje koje predslavi mons. Zdenko Križić, splitsko-makarski nadbiskup. U koncelebraciji će biti franjevci konventualci iz svih samostana u Hrvatskoj, jer toga dana slavimo zaštitnika naše Provincije sv. Jeronima. Nakon mise bit će čašćenje relikvije.

Utorak je sveta misa u 7.30 sati. U 17.30 sati relikvija će biti izložena u crkvi sv. Frane kako bi vjernici mogli u osobnoj pobožnosti promišljati o svetosti sv. Franje. U 18.30 sati biti će pjevana Večernja. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise slijedi čašćenje relikvije sv. Franje i blagoslov prije odlaska u drugi samostan.

U četvrtak završava trodnevna priprava za blagdan sv. Frane. Nakon večernje svete mise slijedi obred preminuća sv. Oca Franje.

U petak 4. listopada svečano slavimo blagdan sv. Frane. Svete mise su u 7.30, 10 i 19 sati. Euharistijsko slavlje u 19 sati predslavit će mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

Neka nam susret sa sv. Franjom donese obilne duhovne plodove.

Svima upućujemo poziv da budete dionici ovih duhovnih događanja.

Relikvija sv. Franje ST 2024