Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Završetak Magis Euope 2022.

 

Završna konferencija MAGISA Europe 2022. koji se održao na 29 lokacija u Hrvatskoj, upriličit će se u Splitu od 29. do 31. srpnja.

U petak, 29. srpnja od 20:30 svi će sudionici zajednički prisustvovati pobožnosti euharistijskog klanjanja u crkvi Presvetog Srca Isusova na Visokoj.

U subotu, 30. srpnja u 11:30 bit će sveta misa u istoj crkvi, a predvodit će ju pater Tomislav Špiranec, DI, predsjednik udruge Magis i povjerenik za pastoral mladih HPDI. Na ovom misnom slavlju svi će, prema preporuci isusovačkog generala Artura Sose, obnoviti posvetu Presvetom Srcu Isusovu. Večernji dio subotnjeg programa, odnosno Smotra naroda, održat će se od 21 sat na krovu studentskog doma dr. Franjo Tuđman na splitskom Kampusu, Cvite Fiskovića 3. U programu sudjeluju Zbor Mihovil i Papa Bend te bračni par Biščan i pater Stanko Perica koji će mladima podijeliti iskustvo odabira životnoga poziva - braka, odnosno svećeništva.

U nedjelju, 31. srpnja, u 10 sati završnu svetu misu predvodi isusovački provincijal, p. Dalibor Renić, u Bazilici Svete obitelji u Solinu. To će ujedno biti svečani završetak jubilarne Ignacijeve godine koja se slavila povodom 500. obljetnice obraćenja svetoga Ignacija Lojolskoga, osnivača Družbe Isusove i 400. obljetnice njegove kanonizacije.

Hrvatski pastoral mladih Družbe Isusove nositelj je ovoga projekta, a u izvedbu su uz Udrugu Magis uključeni SKAC Palma, SKAC OS, SKAC ST, razne crkvene zajednice i još mnoge institucije civilnog društva.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama MAGIS Europe 2022. i SKAC Palme.