Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Metropolitanski studijski dan za mlađe svećenike

 

Nastavljajući dosadašnju praksu oko trajne izobrazbe mlađih svećenika biskupi Splitske metropolije zajedno s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja odlučili su da će se Studijski dan za mlađe svećenike održati u srijedu, 6. srpnja 2022. god., u Duhovnom centru i Marijanskom svetištu Vepric (Makarska).

Tema ovogodišnjeg susreta glasi „Noviji crkveni dokumenti na području pastorala i kanonskog prava“. Na ovaj studijski dan trajnog obrazovanja pozvani su svi svećenici zaređeni posljednjih deset godina iz Splitsko-makarske nadbiskupije te biskupija: Dubrovačke, Hvarske, Kotorske, Šibenske te iz Franjevačke provincije.

Program započinje u 9.30 sati euharistijskim slavljem kojeg predvodi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša. Potom slijede predavanja u 11 sati „Apostolsko pismo pape Franje "Antiquum Ministerium" o uspostavi službe katehete. Potrebe i mogućnosti djelovanja kateheta u župnoj zajednici“ dr. Alojzija Čondića (Split), a u 12. sati „Apostolsko pismo pape Franje "Spiritus Domini" o pristupanju žena lektoratu i akolitatu. Novost dokumenta i dosadašnja praksa čitača“ g. Kate Legeny (Dubrovnik). Nakon zajedničkog objeda u 15 sati dr. fra Marko Mrše (Split) govorit će o „Neke važnije promjene u zakoniku kanonskog prava“, a u 16 sati mr. Ante Rako (Split) o „Novije odredbe za suzbijanje, sprječavanje i prijavljivanje zlostavljanja i nasilja u Crkvi“.