Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Split: Međunarodni znanstveni skup „Probuditi kreativnost. Izazovi učenja i poučavanja u kontekstu pandemije i migracija“

 

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu, Teološki fakultet Sveučilišta u Ljubljani i Katedra za religioznu pedagogiju i vjeronaučnu didaktiku, Sveučilište u Passau organiziraju međunarodni znanstveni skup „Probuditi kreativnost. Izazovi učenja i poučavanja u kontekstu pandemije i migracija“ koji će se održati 10. rujna 2021. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu (Zrinsko-Frankopanska 19).  

Znanstvena zajednica i društvo u cjelini u potrazi je za rješenjem za svjetsku krizu izazvanu pandemijom koronavirusa Covid-19. Stručnjaci u društvenim i humanističkim znanostima istražuju pojave i društvene posljedice šoka koji je svijet doživio, posebno u području obrazovanja koje je doživjelo tehnološku transformaciju bez presedana. Pored pandemije, ekonomske, društvene i političke migracije stanovništva paralelno mijenjaju društvenu strukturu Europe. Jesmo li spremni na zajedništvo u kriznim vremenima?  Hoće li ova kriza biti prolazna, nakon čega ćemo se vratiti ”normalnom” životu? Kako će se ova kriza odraziti na procese učenja i podučavanje te pastoralnu ulogu Crkve?  Samo su od nekih pitanja okupiti 29 stručnjaka iz šest zemalja; Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Austrije, Njemačke koji će iznijeti najnovije znanstvene spoznaje i moguće perspektive o ovim pitanjima. 

Skup će biti otvoren za javnost. Održat će u velikoj dvorani Fakulteta uz poštivanje epidemioloških preporuka.  

program