Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Proslava blagdana Gospe Karmelske u Bagaloviću

 

U srijedu 7. srpnja u svetištu Gospe Karmelske u Bagaloviću počinje devetnica. Svaku večer, osim ponedjeljka 12. srpnja, i utorka, pobožnost je u 18.30, potom sveta misa u 19 sati.  

U ponedjeljak 12. srpnja u 21 sat svečani je prijenos kipa BDM, potom misa devetnice. U utorak u 18 sati otvorenje je svetkovine, pohvale BDM i krunica, potom misa koju će u 19 sati predslaviti mons. Pavao Banić, katedralni župnik Makarske, te molitve za proglašenje svetim don Radovana Jerkovića.

Svetu misu za bolesnike u srijedu predslavi prof. dr. sc. don Ivica Žižić, prof. na KBF-u u Splitu. Nakon mise je podjela sakramenta bolesničkog pomazanja. U četvrtak misu predslavi preč. don Stipe Jerković, kanonik sustolnog makarskog kaptola. Nakon homilije svečani je blagoslov i oblačenje karmelskog škapulara a nakon mise je marijanska procesija sa svijećama. Crkva ostaje otvorena cijelu noć.

Na blagdan Gospe Karmelske u petak 16. srpnja svete mise su u 5 - hodočasnička, 6 - za bolesnike, 7 - za pokojne branitelje, 8.30 svečana misa kojoj prethodi procesija a predslavi je don Siniša Paušić, župnik Podgajaca Podravskih. U 19 sati bit će blagoslov djece a misu predslavi župnik don Damir Bistrić.