Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Split: Stručni skup „Odgoj za i u vrijednostima“ povodom obilježavanja 25. obljetnice rada dječjeg vrtića „Dobri“

 

Povodom obilježavanja 25. godišnjice rada splitski dječji vrtić „Dobri“ organizira, 18. i 19. lipnja, stručno-znanstveni skup na temu „Odgoj za i u vrijednostima“. Skup je namijenjen odgojiteljima i stručnim suradnicima dječjih vrtića Republike Hrvatske, a održat će se u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu (ul. Zrinsko – Frankopanska 19) i putem Zoom aplikacije.

U petak 18. lipnja od 16 do 16.30 sati je registracija sudionika, nakon čega slijedi otvorenje skupa i projekcija animiranog filma „Vrijednosti“ dječjeg vrtića „Dobri“. Od 17 do 17.45 sati predavanje na temu: „Dječji vrtić – promotor odgojnih vrijednosti“ održat će prof. dr. sc. Maja Ljubetić. Nakon pauze, predavanje pod nazivom „Kultura vrtića: vidljiva i nevidljiva odgojno-obrazovna stvarnost“ održat će prof. dr. sc. Lidija Vujičić. Zadnje predavanje prvoga dana, od 18.45 do 19.30 sati, održat će dr. sc. Toni Maglica. Naziv njegova predavanja je „Dijete, obitelj, društvo – izgubljeni u prijevodu?!“.

U subotu 19. lipnja, od 9 do 10.30 sati, održavaju se tri radionice. Održavaju ih prof. dr. sc. Maja Ljubetić, prof. dr. sc. Lidija Vujčić i dr. sc. Toni Maglica. Od 11 do 11.30 sati je prikaz odgojiteljske prakse koji će održati odgojiteljice mentorice (Ivana Visković, Ecija Budića i Katja Ivančić) te odgojiteljice (Ranka Rogulj, Kristina Bašić i Milva Buljubašić). Od 11.30 do 12.30 sati je predstavljanje monografije Josipa Dukića i Ljube Jermelića. Monografija se zove „Dječji vrtić Dobri Službenica Milosrđa u Splitu (1896. – 1995. – 2020.). Djelo će predstaviti prof. dr. sc. Marko Trogrlić i prof. dr. sc. Ante Vučković. U samostanskoj crkvi sestara Službenica Milosrđa, u 19 sati je sveta misa zahvalnica, a predvodi je fra Ante Vučković.