Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora u molitvenom zajedništvu Iskre Milosrđa

 

I ove se godine Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora uključuju u međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra Milosrđa koja će se održati u ponedjeljak, 28. rujna u 15 sati. Inicijativom, koju su 2008. pokrenuli poljski Isusovci u Łódźu, ostvaruje se molitveno zajedništvo vjernika cijeloga svijeta koji na ulicama i trgovima svojih gradova, mjesta i sela mole krunicu Božjega milosrđa.

Na poticaj Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa u molitvi na otvorenom sudjelovat će molitelji iz 19 hrvatskih gradova i mjesta iz devet (nad)biskupija: Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske, Zadarske i Zagrebačke nadbiskupije te Dubrovačke, Porečke i Pulske, Sisačke te Varaždinske biskupije. Molitvi se pridružuju i Bosna i Hercegovina s po jednom lokacijom u Mostarsko-duvanjskoj te Banjolučkoj biskupiji kao i Crna Gora, tj. gradić Sutomore iz Kotorske biskupije.

Redovitim nakanama Iskre Milosrđa bit će pridružene posebne nakane: za milost prestanka pošasti koronavirusa, ozdravljenje bolesnih, snagu i ustrajnost medicinskom osoblju i svima koji ulažu napore u svladavanju životnih teškoća nastalih širenjem bolesti, za zajedništvo, jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima te za uspješan i blagoslovljen 7. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa koji će se održati 17. listopada 2020. u Mariji Bistrici.

Eventualne dopune popisa lokacija i potrebne informacije dostupne su na internetskoj stranici: bozjemilosrdje.net.

Inicijativa Iskra Milosrđa pokrenuta je 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je 28. rujna, dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja – 15 sati, „sat Milosrđa“ – također je stalno. Redovite nakane su obraćenje grešnika, kao čin zadovoljštine za uvrede Bogu nanesene, za umiruće, za Crkvu, za Domovinu, za posvećene osobe i nova sveta zvanja za očuvanje dostojanstva obitelji te na nakane Svetoga Oca… Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolit Łódźske nadbiskupije.

Screenshot 20200925 112214