Priopćenje Caritasa Nadbiskupije Split o radu u okolnostima epidemije koronavirusom

Cijeli svijet, a tako i naša Domovina, ugroženi su pandemijom koronavirusa. Iz dana u dan primamo informacije o novozaraženima. Umjesto da očajavamo, pozvani smo svi zajedno učiniti ono što je u našoj moći i vlastitim postupanjem pridonijeti mjerama za prevencije širenja koronavirusa.

Bit, svrha i poslanje Caritasa je biti blizu onima koji su ugroženi, bolesni, odbačeni i na marginama. Stoga će Caritas Nadbiskupije Split nastaviti pružati pomoć potrebitima pridržavajući se mjera prevencije. Zbog toga svim korisnicima Caritasa i ljudima dobre volje dajemo na znanje slijedeće upute te molimo da ih se pridržavaju:

  1. Sve građane molimo da do daljnjega ne donose odjeću i obuću u Caritas jer se ista ne smije zaprimati. Trezori za primanje odjeće će biti zatvoreni. Već uskladištena odjeća će se dijeliti samo u hitnim slučajevima i prema uputama mjerodavnih zbog velikog rizika od širenja zaraze putem odjeće. Još jednom molimo sve dobročinitelje da robu ne donose i ne ostavljaju oko prostorija Caritasa.

  2. Korisnicima pučke kuhinje dijelit će se pripremljeni obroci u „lunch“ paketima, bez zadržavanja u blagovalištu Caritasa.

  3. U sklopu akcije „Darujmo srce“, od 16. do 30. ožujka, moguće je donirati hranu i higijenske potrepštine u sklopu Konzuma: Sirobuja, Merkator i Stinice. Također, isključivo hranu i higijenske potrepštine, moguće je donirati i u sjedištu Caritasa (Zrinsko – frankopanska 43).

  4. Paketi s namirnicama će se dijeliti potrebitima prema uputama NZJZ SDŽ. Sve korisnike molimo da ne zahtijevaju uzimanje prevelikih zaliha jer time onemogućuju pomoć svima ugroženima.

  5. Rad Dječjeg Caritasa se obustavlja do daljnjega, a u hitnim slučajevima i potrebama korisnici se mogu javiti u sjedište Caritasa.

  6. Pozivaju se volonteri da se, prema svojim mogućnostima i vodeći računa o vlastitoj dobrobiti kao i dobrobiti korisnika, stave na raspolaganje, posebno po pitanju pomoći oko dostavljanja hrane starijima i nemoćnima.

  7. Pozivamo sve korisnike i savjesne građane da nam se jave ako imaju saznanja o osobama u riziku od socijalne isključenosti ili su bolesni te teško pokretni, kako bismo mogli pravovremeno reagirati.

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjega.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju na broj 099/254-85-88 ili 021/318-740.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije nositelj je projekta pod nazivom ”M.O.R.E. – Mrežom i obrazovanjem za ...
Uz svu svoju svakodnevnu aktivnost koju Caritas obavlja u susretu sa svojim korisnicima, ova izvanredna situacija pred ...
Cijeli svijet, a tako i naša Domovina, ugroženi su pandemijom koronavirusa. Iz dana u dan primamo informacije o ...
Stotinjak stručnjaka s područja socijalne skrbi iz Hrvatske okupilo se u Splitu 20. veljače povodom obilježavanja ...
I ove su godine župnik župe sv. Andrije na Sućidru u Splitu don Ivan Čotić, pomoćnik don Vedran Torić i don Marko ...
U prostorijama Centra ‘Juraj Bonaći’, podružnica Sinj 14. siječnja upriličeno je lijepo druženje gdje su se ...
Uspješno je završena humanitarna akcija „Ljubav na djelu i ti si dio mene“ tijekom koje su od 11. do 17. prosinca ...
Humanitarna akcija „Ljubav na djelu i ti si dio mene“ koja će se održavati u periodu od 11. do 17. prosinca najavljena ...