Ministranti Župe Vojnić – Gardun darivali korisnike Centra ‘Juraj Bonaći’

U prostorijama Centra ‘Juraj Bonaći’, podružnica Sinj 14. siječnja upriličeno je lijepo druženje gdje su se stekla nova prijateljstva. Naime, ministranti Župe Sv. Jurja m. Vojnić – Gardun, predvođeni svojim župnikom don Antom Gabrilom i župljanima Lovrom Bajićem i Antom Kundidom, posjetili su sinjski Centar ‘Juraj Bonaći’.

Razlog njihovog posjeta je bio uistinu slatkog sadržaja, o čemu je don Ante Gabrilo kazao: "Drago mi je da sam ovdje sa svojim ministrantima i starijim župljanima. Tijekom blagoslova obitelji koje smo imali proteklih božićno-novogodišnjih blagdana, naši ministranti odlučili su pokrenuti jednu humanitarnu akciju. Sve poklone koje su dobivali od župljana odlučili su donirati korisnicima ovog centra. Radi se o poklonima slatkiša, sokova i vidim kako je naš dolazak jako dobro razveselio korisnike i djelatnike Centra’". Istaknuo je kako je najbitnije da mladi ljudi od rane mladosti steknu određenu ljudsku i kršćansku naviku pomagati potrebite i stjecati nova prijateljstva.

U ime djelatnika Centra, gostima je na lijepim poklonima i dolasku zahvalila voditeljica likovne suvenirnice Ana Madunić. "Zahvaljujem ministrantima i don Anti Gabrilu koji su nas posjetili na ovim poklonima. Lijepo je vidjeti ovo druženje naših korisnika i vjerujem kako je ovo početak jednog dugotrajnog prijateljstva", kazala je Madunić.

Poznato je kako sami korisnici Centra tijekom cijele godine provode aktivnosti izrade prigodnih suvenira, rukotvorina, slika. Jedan takav dar, a radi se o tapiseriji ‘Alkar’, u ime korisnika Centra don Anti Gabrilu poklonio je Šime Penić. "Drago nam je da ste došli u naš prostor da vidite gdje mi provodimo dan, gdje učimo. Vi ste naši novi prijatelji i neka vas dragi Bog čuva", kazao je Šime Penić.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uz svu svoju svakodnevnu aktivnost koju Caritas obavlja u susretu sa svojim korisnicima, ova izvanredna situacija pred ...
Cijeli svijet, a tako i naša Domovina, ugroženi su pandemijom koronavirusa. Iz dana u dan primamo informacije o ...
Stotinjak stručnjaka s područja socijalne skrbi iz Hrvatske okupilo se u Splitu 20. veljače povodom obilježavanja ...
I ove su godine župnik župe sv. Andrije na Sućidru u Splitu don Ivan Čotić, pomoćnik don Vedran Torić i don Marko ...
U prostorijama Centra ‘Juraj Bonaći’, podružnica Sinj 14. siječnja upriličeno je lijepo druženje gdje su se ...
Uspješno je završena humanitarna akcija „Ljubav na djelu i ti si dio mene“ tijekom koje su od 11. do 17. prosinca ...
Humanitarna akcija „Ljubav na djelu i ti si dio mene“ koja će se održavati u periodu od 11. do 17. prosinca najavljena ...
Već šestu godinu zaredom, u salezijanskoj župi Pomoćnice kršćana na splitskom Kmanu prikupljala se, u subotu 7. ...