„Ljubav na djelu i ti si dio mene“ – humanitarna akcija za Caritas Nadbiskupije

Humanitarna akcija „Ljubav na djelu i ti si dio mene“ koja će se održavati u periodu od 11. do 17. prosinca najavljena je na konferenciji za medije, održanoj u utorak, 10. prosinca u vijećnici Rektorata. Akciju su predstavili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić s glavnim tajnikom Filipom Klarićem-Kukuzom, ravnateljica Caritasa č.s. Vlatka Topalović, predstavnik Studentskog centra Marijan Bašić i predsjednik Studentskog zbora Mateo Marušić. Naime, Sveučilište u Splitu u suradnji sa Studentskim centrom, Uredom za pastoral mladih i uz podršku Studentskog zbora, organizira ovu humanitarnu akciju za potrebite o kojima skrbi Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije.

– Raduje me što Sveučilište u predblagdanskom vremenu pokreće još jednu akciju koja ima cilj pomoći onima kojima je u ovom trenutku to potrebno. Kada činite dobro, nemojte očekivati da vam se to vrati jer najljepše je darivati od srca. Dovoljno je saznanje da smo napravivši dobro djelo omogućili nekome da ima isto što i mi – kazao je tom prigodom rektor Ljutić, istaknuvši da Sveučilište njeguje humanitarni rad i uvijek je otvoreno za pružanje pomoći. To se osobito odnosi na akcije u kojima pažnja i ljubav prema potrebitima dolazi od mladih ljudi, studenata, koji se na ovaj način odgajaju u kvalitetne, dobre osobe.

Tijekom akcije prikupljat će se nekvarljiva hrana, odjeća, higijenske potrepštine i igračke, a studenti i zaposlenici mogu svoj prilog dati u svim restoranima Studentskog centra, na svim sastavnicama Sveučilišta te na recepcijama studentskih domova Hostel Spinut i Dr. Franjo Tuđman. Kutije za donacije je donirala Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom Split - DES.

Također u okviru akcije će u kafićima Kantun C (Medicinski fakultet) 12. prosinca, Sveučilišne knjižnice 13. prosinca te Tinelu 16. prosinca studenti i ostali gosti kavu umjesto novcem moći platiti namirnicom koja će se donirati Caritasu.

Ravnateljica Topalović je kazala kako će i ove godine Caritas prikupljene potrepštine iz ove akcije usmjeriti prema socijalno ugroženim obiteljima, koje su u programu pomoći. Kako je kazala, splitski Caritas brine za oko tri tisuće ljudi i svjedoci su njihovih teških životnih priča. Posebno je istaknula što svojim sudjelovanjem mladi imaju priliku osjetiti zahvalnost darivanja, što im pruža priliku da imaju jednostavnost i zahvalnost srca. Najavila je da će podjela prikupljenih namirnica i higijenskih potrepština započeti odmah dan nakon završetka akcije.

U ime Studentskog centra Marijan Bašić je kazao kako se akcija pomoći za Caritas odvija već desetu godinu te je izrazio vjeru da će na ovaj način nekome uljepšati Božić.

Predsjednik Studentskog zbora Mateo Marušić je istaknuo kako će se studenti, koji nakon stresnog razdoblja ispita i kolokvija željno iščekuju povratak kućama, zasigurno u velikom broju odazvati ovoj akciji i neće zaboraviti one manje sretne da provedu blagdane u sreći i blagostanju.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Draga braćo i sestre vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije! Draga braćo svećenici i redovnici, drage sestre ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je strateško planiranje za svoje djelatnike, u Vepricu – Svetištu ...
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen ...
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, na prijedlog Upravnog vijeća nadbiskupijskog Caritasa, ...
Odlukom biskupa, u svim župama na području Hrvatske biskupske konferencije, treću nedjelju došašća proslavit ćemo kao ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imenovao je Denisa Maslova novim ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske ...
Sedmu godinu zaredom Caritas Župe Pomoćnice kršćana na splitskom Kmanu, u subotu 5. prosinca, u salezijanskom oratoriju ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je Okrugli stol „Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u ...