Korisnicima Caritasa predan ček s donacijama s koncerta „Najmanjima od najmanjih“

U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, 27. studenog, upriličeno je svečano uručenje 180.230,60 tisuća kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji tijekom dvotjednih „Dana socijalne zauzetosti“. U sklopu te manifestacije bio je organiziran i humanitarni koncert „Najmanjima od najmanjih“, a sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica i donacija namijenjena su za pomoć 10 obitelji, korisnika Caritasa Nadbiskupije Split.

Obitelji su to čija djeca imaju teža oštećenja središnjeg živčanog sustava, odnosno mozga i leđne moždine, te su s obzirom na to onesposobljena samostalno izvršavati osnovne životne funkcije kao što su hodanje i govor. Prikupljenim sredstvima želi im se priskrbiti potrebna terapija te didaktička i motorna pomagala, kako bi im se olakšao svakodnevni život.

Na ovoj zahvalnoj večeri, osim donacije Caritasu, uručene su i zahvalnice sponzorima, suorganizatorima, izvođačima i volonterima humanitarnog koncerta.

„Najmanjima od najmanjih“ bio je najveći koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita, a održan je u prepunoj dvorani sportskog centra Gripe, u subotu 11. studenog 2017. godine. Nekoliko tisuća Splićana svih generacija velikim odazivom opet su pokazali da, kao i uvijek, imaju otvoreno i velikodušno srce za one u koji su u potrebi, ali i da uživaju u duhovnoj glazbi.

 Račun humanitarne akcije otvoren je do 15. prosinca 2017., a svi ljudi dobre volje svoj doprinos mogu uplatiti na račun kod Splitske banke, IBAN HR3523300031511920031, s naznakom „donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih“.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Misijska sekcija katoličke udruge mladih HKZ-a „MI“ iz Trogira organizirala je u nedjelju, 8. travnja, u trogirskoj ...
Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji s Marijinim obrocima organiziraju i ove godine ...
U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji 2017. godine kršteno je 155 djece u obiteljima s četvero i više djece. Od toga je ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić podijelio je u ponedjeljak, 18. prosinca u prostorijama Caritasa Nadbiskupije ...
Povodom početka devete humanitarne akcije „Dobro srce studenata Splita“, u ponedjeljak  11. prosinca u ...
Dana 1. prosinca 2017. godine otvorena je Misijska prodajna izložba u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu. Izložba je ...
U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, 27. studenog, upriličeno je svečano uručenje 180.230,60 tisuća kuna prikupljenih u ...
Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“ organiziralo je karitativnu akciju „Kruh sv. ...