Korisnicima Caritasa predan ček s donacijama s koncerta „Najmanjima od najmanjih“

U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, 27. studenog, upriličeno je svečano uručenje 180.230,60 tisuća kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji tijekom dvotjednih „Dana socijalne zauzetosti“. U sklopu te manifestacije bio je organiziran i humanitarni koncert „Najmanjima od najmanjih“, a sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica i donacija namijenjena su za pomoć 10 obitelji, korisnika Caritasa Nadbiskupije Split.

Obitelji su to čija djeca imaju teža oštećenja središnjeg živčanog sustava, odnosno mozga i leđne moždine, te su s obzirom na to onesposobljena samostalno izvršavati osnovne životne funkcije kao što su hodanje i govor. Prikupljenim sredstvima želi im se priskrbiti potrebna terapija te didaktička i motorna pomagala, kako bi im se olakšao svakodnevni život.

Na ovoj zahvalnoj večeri, osim donacije Caritasu, uručene su i zahvalnice sponzorima, suorganizatorima, izvođačima i volonterima humanitarnog koncerta.

„Najmanjima od najmanjih“ bio je najveći koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita, a održan je u prepunoj dvorani sportskog centra Gripe, u subotu 11. studenog 2017. godine. Nekoliko tisuća Splićana svih generacija velikim odazivom opet su pokazali da, kao i uvijek, imaju otvoreno i velikodušno srce za one u koji su u potrebi, ali i da uživaju u duhovnoj glazbi.

 Račun humanitarne akcije otvoren je do 15. prosinca 2017., a svi ljudi dobre volje svoj doprinos mogu uplatiti na račun kod Splitske banke, IBAN HR3523300031511920031, s naznakom „donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih“.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U organizaciji Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije započela je, u ...
Ususret 5. Svjetskom danu siromaha kojem je tema: „Siromahâ svagda imate uza se' (Mk 14,7)“ a koji obilježavamo u ...
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, na prijedlog Upravnog vijeća Caritasa Splitsko-makarske ...
„Caritas je mjesto susreta ljudske mizerije i Božjega milosrđa“ Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije svečano je ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije raspisao je natječaj za stipendiranje učenika i studenata u šk./ak. godini ...
Draga braćo i sestre vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije! Draga braćo svećenici i redovnici, drage sestre ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je strateško planiranje za svoje djelatnike, u Vepricu – Svetištu ...
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen ...