Katehetski ured pokreće literarno-likovni natječaj "Ja Domovinu imam"

Na poticaj i preporuku splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, a u prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije pokreće literarno-likovni natječaj učenika osnovnih i srednjih škola na temu: „Ja Domovinu imam“.

Natječaj je otvoren od 15. siječnja 2022. do 30. svibnja 2022. godine, dakle, od dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske do Dana državnosti.

Pozivamo sve Vas, poštovani vjeroučitelji i vjeroučiteljice da u okviru vjeronaučne nastave potaknete svoje učenike na izradu literarnih i likovnih radova o lijepoj našoj domovini. Isto tako, ovim putem pozivamo učiteljice i učitelje razredne nastave, nastavnike hrvatskoga jezika, povijesti, geografije i likovne kulture, kao i ostale nastavnike da se uključe u ovaj natječaj i animiraju učenike u izradi njihovih radova.

Literarni i likovni radovi trebaju biti inspirirani zahvalnošću i molitvom za Domovinu, ljepotom Domovine, nacionalnim ponosom i ljubavlju prema Domovini. Navodimo nekoliko okvirnih tema koje učenicima mogu biti smjernica u stvaralaštvu:

 

UPUTE ZA LITERARNE RADOVE:

 

UPUTE ZA LIKOVNE RADOVE:


Radove je, prema navedenim uputama, potrebno poslati najkasnije do 3. lipnja 2022. Prema ocjeni Povjerenstva najuspješniji radovi bit će nagrađeni, a širi izbor odabranih literarnih i likovnih radova bit će objavljen u prigodnom zborniku.

Od srca Vas pozivamo na sudjelovanje u Natječaju kako bismo kroz literarni i likovni izričaj naših učenika izrazili svoju ljubav prema Domovini.