Proslavljena zaštitnica Župe Blažene Djevice Marije Kraljice mira u Makarskoj

Župa Blažene Djevice Marije Kraljice mira u Makarskoj proslavila je nebesku zaštitnicu u utorak 30. svibnja misnim slavljem koje je uz župnika vlč. Mislava Šaškora i brojne svećenike predslavio vlč. Josip Dukić.

Slavlje je počelo procesijom uz marijanske pjesme koje je animirao župni zbor, kao i misno slavlje.

U homiliji je vlč. Dukić naglasio važnost Blažene Djevice Marije u povijesti svijeta i hrvatskog naroda – koji toga dana slavi Dan državnosti.

Čestitajući vjernicima blagdan zaštitnice, vlč. Dukić rekao je među ostalim, kako je bitno imati temeljni mir, mir srca, koji se postiže „kad čovjek živi kako Bog od njega traži, uvjerenja da živi u pravoj slobodi, slobodi srca, slobodi djeteta Božjega, slobodi takvoj – da može svakome pogledati mirno u oči, da se ne mora ni od koga i ni od čega skrivati”.

„Zapitajmo se,  imamo li pravo na ovaj dan, kada slavimo Kraljicu mira – da molimo za mir, slobodu i ljepotu života u lijepoj našoj Domovini, imamo li pravo tražiti  mir izvan sebe, ako je u meni narušen mir, ako nemam mira u svom srcu”, naglasio je vlč. Dukić i dodao: „Ako ne možemo napraviti puno za mir u svijetu, mogu umiriti svoju savjest, mogu biti miran uz sve probleme svijeta i života u kojem živimo”, poručio  je vjernicima vlč. Dukić.

Župa se za slavlje pripremala trodnevnicom koju su predslavili don Slavko Volarević, don Dino Prkut i don Roko Kaštelan.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Blagdan sv. Mihovila svoga nebeskog zaštitnika svečano je proslavila Župa u Kaštel Kambelovcu u petak 29. rujna.
Misu zahvalnicu i blagoslov obnovljene crkvice sv. Mihovila na Gračiću u Žrnovnici, 29. rujna, na blagdan nebeskoga ...
Župa Solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu, blagdan svoje zaštitnice, Kraljice mučenika, slavi krajem rujna u ...
Umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predslavio je misno slavlje u svetištu Gospe Karmelske u ...
Župa sv. Mateja apostola i evanđelista na splitskim Ravnim Njivama svečano je u četvrtak 21. rujna proslavila svoga ...
Ispred crkve Uzvišenja svetog Križa na Ušću Neretve na Galičaku, vjernici Komina proslavili su zavjetni blagdan ...
Svake godine o blagdanu Uzvišenja Svetog Križa, vjernici hodočaste na brdu Visoka iznad Sinja. U subotu 16. rujna, kod ...
U župi Porođenja Blažene Djevice Marije u Srinjinama, 10. rujna svečano je otkriveno i blagoslovljeno spomen-obilježje ...