Proslavljena zaštitnica Župe Blažene Djevice Marije Kraljice mira u Makarskoj

Župa Blažene Djevice Marije Kraljice mira u Makarskoj proslavila je nebesku zaštitnicu u utorak 30. svibnja misnim slavljem koje je uz župnika vlč. Mislava Šaškora i brojne svećenike predslavio vlč. Josip Dukić.

Slavlje je počelo procesijom uz marijanske pjesme koje je animirao župni zbor, kao i misno slavlje.

U homiliji je vlč. Dukić naglasio važnost Blažene Djevice Marije u povijesti svijeta i hrvatskog naroda – koji toga dana slavi Dan državnosti.

Čestitajući vjernicima blagdan zaštitnice, vlč. Dukić rekao je među ostalim, kako je bitno imati temeljni mir, mir srca, koji se postiže „kad čovjek živi kako Bog od njega traži, uvjerenja da živi u pravoj slobodi, slobodi srca, slobodi djeteta Božjega, slobodi takvoj – da može svakome pogledati mirno u oči, da se ne mora ni od koga i ni od čega skrivati”.

„Zapitajmo se,  imamo li pravo na ovaj dan, kada slavimo Kraljicu mira – da molimo za mir, slobodu i ljepotu života u lijepoj našoj Domovini, imamo li pravo tražiti  mir izvan sebe, ako je u meni narušen mir, ako nemam mira u svom srcu”, naglasio je vlč. Dukić i dodao: „Ako ne možemo napraviti puno za mir u svijetu, mogu umiriti svoju savjest, mogu biti miran uz sve probleme svijeta i života u kojem živimo”, poručio  je vjernicima vlč. Dukić.

Župa se za slavlje pripremala trodnevnicom koju su predslavili don Slavko Volarević, don Dino Prkut i don Roko Kaštelan.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.