Proslava sv. Josipa u Glavini Donjoj

U Glavini Donjoj u Župi sv. Frane u Imotskom svake se godine svečano proslavi naslovnik crkve i zaštitnik mjesta sv. Josip, ove godine svetkovina sv. Josipa je pala na Četvrtu korizmenu nedjelju stoga smo sv. Josipa proslavili u subotu 18. ožujka 2023. godine.

Za proslavu su se vjernici u Glavini pripremali trodnevnicom koju su predvodili župnik i gvardijan fra Zoran Kutleša te župni i samostanski vikar fra Ivo Rastočić. Na samu proslavu svetkovine u 10:30 počela je procesija kao uvod u svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Ante Akrap, profesor na KBF-u u Splitu, koji je ujedino i korizmeni propovjednik u Imotskom. U koncelebraciji su bili fra Zoran, fra Ivo i fra Josip Sušić, župnik Vinjana. Propovjednik je vjernicima naglasio pravednost sv. Josipa te je pozvao vjernike da se utječu zagovoru sv. Josipa.

Na kraju svete mise fra Zoran je zahvalio predvoditelju slavlja i svima koji su na bilo koji način doprinijeli dostojanstvenoj i svečanoj proslavi Sv. Josipa. Svima koji nose ime sv. Josipa čestitao je imendan, a po ustaljenoj tradiciji u kripti crkve nakon mise bilo je prigodno čašćenje.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.