Proslavljen sv. Ante u Kotištini

Svečano je u subotu, 11. lipnja, u Kotišini pokraj Makarske proslavljen sv. Ante Padovanski, naslovnik crkve i zaštitnik naselja Kotišina.
Svetu misu s procesijom predslavio je don Jure Lovrinčević, župnik sv. Marka, a uz koncelebraciju don Pave Banića, župnika sv. Marka u Makarskoj te župnika (ekskurzora) župe Makar-Kotišina. Don Jure je u propovijedi progovorio o životu svetog Ante istaknuvši kako je sv. Ante bio poslan propovijedati u grad Rimini u Italiju gdje ga je dočekala prazna crkva. Ante ovdje nije stao, nego je krenuo propovijedati dalje i to ribama koje su ga slušale.
 
Tako je don Jure djecu i sve nazočne pozvao na povjerenje u Gospodina pa čak i onda kada se čini da je sve uzaludno te da ništa neće donijeti ploda. Svetu je misu pjevanjem uveličao dječji zbor župe sv. Marka uz neizostavnu pomoć ministranata. Slavlje je završeno zajedničkim druženjem pred crkvom. Naime, crkva je sagrađena 1903. godine, a u njoj je svoju mladu misu slavio sluga Božji o. Petar Perica 1914. godine koji je u Kotišini rođen 1881. godine.
Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.